Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si přechodovou lištu, vyvrtal díry do betonu, zasadil hmoždinky a lištu naklepal do hmoždinek.
Nyní asi po po půl roce se mi lišta začala v jednom místě nadzvedávat. Zalepil jsem jí ale nempomohlo to
Vyndat ji ven již nemohu jelikož je tam naklepnutá, jedině že bych ji poškodil.
Poradil by mi někdo jak ji přichytit nějak? Z jedné strany je dlažna a z druhé strany PVC.
Šlo by to nějak zachránit?
Děkuji
Přechodové lišty lepím, i když jsou přibalené hmoždinky. Ve Vašem případě bych zkusil "tekuté hřebíky", podle výrobce se to nazývá třeba "montážní lepidlo" v kartuši, dát do "pistole", nacpat materiál (nejlépe po vyluxování mezery) a zatížit. Pokud to nezafunguje, tak bych lištu oželel, urval, koupil novou a celou ji nalepil...
Souhlas s hopem. Přechodvé lišty jsou buď s dírami na šrouby nebo samolepící. Ty s dírami se mi nelíbí, lepidlo těch samolepících sice lepí fest, ale otázka jak dlouho. Takže pro jistotu i zde dávám montážní lepidlo. Takže, kupte to lepidlo (od cca 130Kč za kartuši) a zkuste to pod stávající lištu nějak dostat. A když to nepomůže, tak koupit novou lištu (opět cca od 130Kč) a pojistěte to tím lepidlem...
Cepagis, toto není děravá lišta, má zespodu drážku, do které se naklepávací šroub zasune, funguje to jako natloukací hmoždinka. Tedy, když to funguje. Stejně šrouby vyhazuji a lepím...
Už to vidím Nicméně systém je stejný, udělá se díra do podkladu, vloží hmoždinka a lišta se buď vtlačí nebo se použije "externí" vrut pro lišty s dírou.
Anebo se veškerý dodaný spojovací materiál zahodí a lípne se to tekutým hřebíkem. Je to levné, rychlé a spolehlivé!
Evidentně není chyba v liště,ale v plovoučce,která je jasně nadzvednutá.Asi bych do spáry stříknul nízkoexpanzní pěnu a na 24 hodin zatížil.Snad si ta podlaha dá říci.
JABRAKA
Jabrako, velmi jsem si Vašich odpovědí vážil, ale už podruhé za 24h mě dostáváte do rozpaků. Nejdříve chcete zvětšovat díru na zámek maflem a teď toto. Kde vidíte nadzvednutou plovoučku? Nebo jsem mimo já?
Za prvé jak se zeptáš,tak odpovídám.Ještě se mi nestalo,že by se prohnula takto lišta.Je měkká a podajná,podle fotky vidím,že při přitlačení pruží.Jinak by držela.Pokud je skutečně křivá,tak ji vyhoď a dej tam měkkou,plastovou.My běžne používáme lišty,které spojí v úrovni na drážku dva materiály,ani není potřeba ji přilepovat.Na jedné straně plovoučku a na druhé koberec a stačí jen samolepka.A drží už dva roky.
JABRAKA
Tazatel popisuje, že má na jedné straně dlažbu, na druhé linoleum, z fotky je to také zřejmé, ještě popsané. A Vy to svádíte na plovoučku... I kdyby, já na fotce vidím v jedné rovině dlažbu a lino, odchlíplou lištu v rovině jiné, tedy ne problém s podlahou. Ale hádat se nebudu, respektuju názor staršího
cepagisi, i starší se může mýlit, zde se to Jardovi vymklo. vyjímečně!
ale to se stane i jiným, jak dneska Jiříkovi, mě minule atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.