Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přidělat přechodovou lištu?

Od: melnet odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si přechodovou lištu, vyvrtal díry do betonu, zasadil hmoždinky a lištu naklepal do hmoždinek.

Nyní asi po po půl roce se mi lišta začala v jednom místě nadzvedávat. Zalepil jsem jí ale nempomohlo to :( :(

Vyndat ji ven již nemohu jelikož je tam naklepnutá, jedině že bych ji poškodil.

Poradil by mi někdo jak ji přichytit nějak? Z jedné strany je dlažna a z druhé strany PVC.

Šlo by to nějak zachránit?

Děkuji

Jak přidělat přechodovou lištu?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Přechodové lišty lepím, i když jsou přibalené hmoždinky. Ve Vašem případě bych zkusil "tekuté hřebíky", podle výrobce se to nazývá třeba "montážní lepidlo" v kartuši, dát do "pistole", nacpat materiál (nejlépe po vyluxování mezery) a zatížit. Pokud to nezafunguje, tak bych lištu oželel, urval, koupil novou a celou ji nalepil...

cepagis*

Souhlas s hopem. Přechodvé lišty jsou buď s dírami na šrouby nebo samolepící. Ty s dírami se mi nelíbí, lepidlo těch samolepících sice lepí fest, ale otázka jak dlouho. Takže pro jistotu i zde dávám montážní lepidlo. Takže, kupte to lepidlo (od cca 130Kč za kartuši) a zkuste to pod stávající lištu nějak dostat. A když to nepomůže, tak koupit novou lištu (opět cca od 130Kč) a pojistěte to tím lepidlem...

hop®

Cepagis, toto není děravá lišta, má zespodu drážku, do které se naklepávací šroub zasune, funguje to jako natloukací hmoždinka. Tedy, když to funguje. Stejně šrouby vyhazuji a lepím...

cepagis*

Už to vidím*smich* Nicméně systém je stejný, udělá se díra do podkladu, vloží hmoždinka a lišta se buď vtlačí nebo se použije "externí" vrut pro lišty s dírou.

hop®

Anebo se veškerý dodaný spojovací materiál zahodí a lípne se to tekutým hřebíkem. Je to levné, rychlé a spolehlivé! ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Evidentně není chyba v liště,ale v plovoučce,která je jasně nadzvednutá.Asi bych do spáry stříknul nízkoexpanzní pěnu a na 24 hodin zatížil.Snad si ta podlaha dá říci.

JABRAKA

cepagis*

Jabrako, velmi jsem si Vašich odpovědí vážil, ale už podruhé za 24h mě dostáváte do rozpaků. Nejdříve chcete zvětšovat díru na zámek maflem a teď toto. Kde vidíte nadzvednutou plovoučku? Nebo jsem mimo já?

jabraka*

Za prvé jak se zeptáš,tak odpovídám.Ještě se mi nestalo,že by se prohnula takto lišta.Je měkká a podajná,podle fotky vidím,že při přitlačení pruží.Jinak by držela.Pokud je skutečně křivá,tak ji vyhoď a dej tam měkkou,plastovou.My běžne používáme lišty,které spojí v úrovni na drážku dva materiály,ani není potřeba ji přilepovat.Na jedné straně plovoučku a na druhé koberec a stačí jen samolepka.A drží už dva roky.

JABRAKA

cepagis*

Tazatel popisuje, že má na jedné straně dlažbu, na druhé linoleum, z fotky je to také zřejmé, ještě popsané. A Vy to svádíte na plovoučku... I kdyby, já na fotce vidím v jedné rovině dlažbu a lino, odchlíplou lištu v rovině jiné, tedy ne problém s podlahou. Ale hádat se nebudu, respektuju názor staršího:)

cepagisi, i starší se může mýlit, zde se to Jardovi vymklo. vyjímečně!

ale to se stane i jiným, jak dneska Jiříkovi, mě minule atd...

cepagis*

Milane, a kolikrát mně, na to jak krátce jsem tu*uf* Vždyť říkám, že se nehádám...

cepagisi, nikomu to nepočítám, jen někteří mě uvíznou v hlavě více, něktěří méně, o některých vůbec nic nevím. ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]