Nejste přihlášen/a.
Měním starý zámek za nový. Nový zámek je na výšku o 2 cm větší. Hloubka , toušťka jsou stejné.
Jak nejsnáze udělat výdlab ve dřevě?
Děkuji
Určitě to lze vydlabat dlátem, přímo pro tyto operace je určený děropáč, což je spec. dláto na hluboké zádlaby
Ale pokud by šlo o jediné dveře, šlo by to vydlabat i normálním dlátem, sice pomaleji, po menší ,,šponě´´, ale šlo. Předpokládám, že krom zádlabu na schránku budete muset přidlábnout i zádlab na štít zámku.
Děkuji za rady.
Ještě jsem se chtěl zeptat, čím vyplnit zádlab pod zámek. Potřebuji se napojit na stávající "díru" pro klíč. Mám to vytěsit dřevěnými špalíky?
Jestli správně rozumím co potřebuješ, tak to vyplň dřevem, nějak to vytvaruj podle potřeby a přilep to nějakým lepidlem na dřevo co máš doma, nejlépe nějakým disperzním.
Tady se člověk kolikrát dozví věci, že jo? Jenže smutné je to, že podobné rady emituje kdosi, kdo je vysoko v TOP25 a průšvih bude, až tyto rady někdo vezme vážně a zkusí to.
Maflikem? A co to vzít rovnou cirkulárkou?
Ne, omlouvám se, ale vážně nešlo nereagovat. Já radil tu vrtačku a frézovací vrták, jestli chce někdo "něco lepšího", taky bych to zkusil multifunkcí - osobně mám Fein Multimaster (ale kopii dělá i Bosh, Ferm, Lidl a jeho Parkside a mnohé další). S tím je to úplná pohoda a hlavně výsledek precizní...
Nedávno se to zde řešilo, mám "zubáček", kotouč z řetězovky do flexy. Ovšem, samozřejmě je řez kulatý, takže je nutné zakrýt štítkem...
Ja by som radšej repasoval ,vygenerálkoval starý zámok ,ak nemáte možnost ist na frézku .Dlatom a vrtakom to rozbijete
Taková primitivní věc vyřešitelná skutečně za pár minut a my se tu kvůli tomu snad ještě pohádáme - kvůli dlátku, vrtáku, dokonce maflíku, flexe se "zubáčkem", teď budeme "repasovat" zámek... což takhle tazateli poradit aby koupil rovnou nové dveře, hned i s futrama?
To byla první věc, kterou jsem chtěl, stejný zámek. Ale zámek stejného rozměru se prý nedá sehnat s bezpečnostní FABkou.
Musel jsem proto zvolit větší rozměr.
Podla vas som poradil 2x nezmysl? Myslite si ,že tazatel ma dlato s radiusom r 10 mm ,aby urobil osadenie do hlbky cca 3mm a potom dosekal plochým dlatom cca 12 mm do hlbky cca 60 mm, aby mu zostala nepoškodena drevená stena hrúbky cca 5 mm a nezničil ju. Podla vas urobi aj vrtačkou Ja sa nevyjadrujem k vašej rade ,že do posunuteho otvoru pre klučik má vlepit špalek .Predpokladal som ,že sa jedna historický kus zámku ,preto som ho chcel repasovat, ale ked som sa dočital ,že do "drevených" dverí ide bezpečnostna vložka, tak je každa rada zbytočna .Zadlabaný zamok v drevenej konštrukcii s bezpečnostnou fabkou je nezmysel .Zamok i s fabkou vykopnete kanadou aj holou nohou
doplněno 22.08.11 22:16:info p.jenyk
Snad se tu nebudeme zbytečně hádat, možná jsem se nechal trochu unést. Ale třeba ani já nemám dláto s radiusem r 10 mm a osazení se dá udělat. A vydlabat dlátem větší zádlab pro zámek opravdu není problém a neradil jsem zadělat díru pro klíč, nýbrž zádlab pro zámek aby na druhý straně byl zámek do čeho přišroubovat. Pravda, dávat extra bezpečnostní fabku do normálních dřevěných dveří fakt nemá moc význam , neb je vykopnout nebo u pantu vypáčit fakt nedá moc práce, ale tazatel psal o bezpečnostní vložce.
Spadnul mi prohlížeč IE 9 při pokusu vložit smajlík.
Naštěstí jsem text,který jsem psal zachránil screen shotem, viz níže, díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.