Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za vyhotovení fasády - je adekvátní?

Od: abcdefhkalmnbao odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, doufám, že se zde najde někdo ochotný, kdo mi zkontroluje rozpis, který jsme obdrželi k vyhotovení fasády. Při zběžné kontrole cen na internetu jsme u některých položek zjistili, že cena je adnesená... Ovšem nejsme odborníci, tak prosím kohokoliv, kdo by se k tomu mohl vyjádřit. Předem moc děkuji za ochotu!>>>1.Izolace soklu Weber XPS tl.50mm,bez PU 3,5m za769... 2690,-kc 2.Silikon rýhovaná omitka 2mm 43,94m za 198... > 8700,-kč 3.Omítka hrubá zatřená 43,94m za 232,50... > 10216,-kč 4.Omítka vnější tepelně izolační Hasit 3mm,zakončená > šlechtěnou omítkou a nátěrem 2,93m za 821...2401kč/podhled/ 5.Omítka soklu Terra marmolit 3.50m za 886...3101kč 6.Montáž > výztužné sítě do stěrkového tmelu,včetně výztužné sítě a stěrkového tmelu Baumit > 44,50m za 213 ...9590kč 7.Opatření venkovních omítek rohy 28m za > 175...4990kč 8.Zakládací profil AL 5m za 250...1250kč 9.Otlučení omítek 41m za 44...1820kč 10.Vysekání a úprava spár > zdiva 41m za 48...2005kč 11.Přesun hmot do výšky 25m 2.10 za > 726... 1527kč 12.Nakládání suti 3.03 za 129...390kč Ostatní náklady...GZS 1120kč uzemní vlivy 1558kč Ještě jednou děkuji každému, kdo se do diskuze zapojí, a přeji pěkný den!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

w1dowmaker*
hodnocení

1x

1. Trochu moc za polystyren i montáž..

2. OK

3. cca 120 Kč/m2

4-5. nevím

6. jestli se tím myslí perlinka a lepidlo (počítám že ano) pak je to nějakých 85-95 kč /m2

7. opět je to hodně za 1bm

8. 195 Kč

9.10.11.12. ok

ency*
hodnocení

0x

Je-li to v rozpočtovém programu, připište prosím i čísla položek. Můžu mrknout nebo pošlete sken rozpočtu

w1dowmaker*

No tak zrovna podle ceny co vyhodí rozpočtový program bych se moc neřídil, protože to je opravdu takový "nástřel" dá se říci. V konečně fázi se buď přidají peníze za m nebo také naopak ještě uberou..

hodnocení

0x

abcdefhkalmnbao

cena je vždy navýšena, aby se dalo slevit, pokud máte jen jednoho uchazeče, Vaše chyba. Cena je vždy na ejdnání, ale spíše mě zaráží...

bod 1 XPS 5 cm na sokl 3,5 metrů a bod 8 zakládací lišta 5 metrů... rozdíl délky a nevidím kam by měla přijít lišta.

Obecně cena za natažení lepidla s perlinkou 100Kč za metr + matroš... cenu si zjistíte podle nejblišších stavebnin

Natažení omítky opět 100Kč + matroš... (dokonce jsem reklamací docílil jen 80Kč za metr..

Neznám místo vaší stavby, náročnost, nevidím položku lešení... to bývá pak překvapení... když Vám to naučtují...

dojděte do stavebnin ať vv8m dodají k tomuto seznamu výpis matroše...věřte budou rádi, aespoň uvidí, za kolk to firma střílí konečnému zákazníkovi..

Odkud jste?

abcdefhkalmnbao
hodnocení

Díky všem, co se zatím zapojili... Ono je to všechno trochu složitější. Fasádu na přední straně řadového domu totiž děláme již od začátku dubna, což je neskutečně úmorné. Prvně jsme totiž narazili na firmu, která vybrala zálohu a ani po dvou měsících nebyla schopna fasádu udělat, takže nám byl doporučen někdo jiný, který na tom hned začal dělat - prakticky od začátku, protože byla udělána polovina a ještě špatně, takže ta polovina "nové" fasády se musela odstranit a pak začít znovu. Řešilo se to všechno tak nějak v rychlosti (aby už to konečně bylo) atd., takže nyní jsme dostali vyúčtování a to takové, které vidíte výše.

Samozřejmě se nám na tom spousta položek nezdá, proto to řešíme a také jsem to vložila sem, aby mi někdo fundovaný poradil. Očividně se nynější zhotovitel snaží využít naší situace, kdy se přetahujeme o zaplacenou zálohu s původní firmou a je kolem toho spousta starostí... tak si asi myslí, že jak už to chceme mít z krku, tak dáme za fasádu cokoliv... Ale mně rozhodně nepřijde normální dát za 39 m2 plochy 51 000 Kč...

Padl tu dotaz na lešení... to už je zaplaceno externí firmě, takže to se neřeší v tuto chvíli...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]