Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazdění trubek od topení - je to náročné?

Od: pajina* odpovědí: 9 změna:

Může mi prosím někdo poradit, jak náročné (finančně, proveditelnost) je trubky od topení, které vedou podél zdi posunou do zdi (zazdít) aby nebyly vidět?

Děkuji za radu či jednoduchý návod na postup

Špačková

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Jestli by nestálo za to zauvažovat, když už se dělá rekonstrukce a při dnešních nákladech na vytápění, o vytvoření otevřených topných kanálků zasekaných ve zdi, elegantně zamaskovány kryty. Z rozvodů také sálá teplo, které se po zazdění zbytečně ztráci ve zdi. Já jsem to tak řešil a spokojenost. Šikula či řemeslník by vysekání a úpravu měl zvládnout za víkend, topenář nastavení trubek za den. Typ na náklady je těžký, 20-30 tis.?

technikjirik*

postup slonbonjohn můžu vřele doporučit také mám vyzkoušeno. První rada je jediná logická když to chcete úplně stratit.

al bunda*
hodnocení

0x

Pokud jste v paneláku, tak to nepůjde vůbec, pokud v RD, tak vypustit topení, vysekat/vyřezat drážku do zdi, uřezat stávající trubky a posunout je do zdi, tlakovka, zaizolovat, zazdít. Ocelové jsou složitější na přivaření, měděné se letují, bylo by to elegantnější. Co by to stálo nevím - podle náročnosti práce, spotřeby materiálu a oblasti ve které žijete.
Proč to chcete dělat?

pajina*
hodnocení

jsme v RD ... je to hlavně z toho důvodu, že trubky vedou 15 až 20 cm od stěny, někde, např. v koupelně i více, je to dost nešikovné ...

al bunda*

Přibližný postup jsem popsal - jestli to správně chápu, máte ocelové trubky a cihlový dům? Topíte plynem, nebo pevnými palivy?

hodnocení

0x

Pozvěte topenáře na konzultaci a ať Vám zdarma nabídene řešení. Takto na dálku jen obecně, jak to tu již udělali jiní. Jen náklady se musí vyčíslit přesněji.

Třeba i drobná rekonstrukce, likvidace tlustých trubek a schování do podlahových lišt.

jabraka*

Zazdění trubek,přivádějící topné medium,je nesmysl.Ztráty do zdi zhorší účinnost topení a vaše náklady na zateplení a další opatření,zmizí vniveč.Poraďte se s odborníky,pokud tomuto tvrzení neuvěříte.Přesně totéž jsem radil jedné známé v rodinném domku,poradit si nenechala.Trubky zmizely ve zdi a po topné sezoně se divila,že musí doplácet 20 000.- za plyn.Komu není rady,až se ucho utrhne.

JABRAKA

pajina*
hodnocení

Velice děkuji za spolupráci,

moc mi Váš pohled na věc pomohl, kdyby nebyly trubky vedeny i 20 cm od zdi nechala bych vše v původním stavu.

Ještě jednou díky moc.

V našem RD máme veškeré rozvody ÚT vedeny zdmi, jsou opatřeny izolací stejně jako rozvody vody. Ztráty? Pokud nějaké jsou, jsou minimální!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]