Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v kuchyni

Od: ondrejb odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dělám novou podlahu ve starém domě v 2 patře kuchyni. Pod linem je cca 5 cm vylitá nějaká hmota, něco jako dřevotříska s betonem.Když do toho škrábnu šroubovákem, tak udělám klidně i cm drážku. A hlavně když se po ní chodí tak se klepou ve všech skříních skleničky. Pod tou hmotou je beton se škvárou. Mám v plánu tu hmotu dát pryč, vyrovnat to samonivelační stěrkou, dát na to polystyrén eps 100Z 3 cm, znovu vylít samonivelačkou,dát mirelon a plovoucí podlahu. Myslíte, že by to takhle mohlo být, nebo by jste mi poradili jiný způsob?

Děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

na polyš nemůžete dát samonivelačku v tenké vrstvě, chce to nějakou pevnou desku, buď OSB nebo Rigidur. Většinou zde radí 2 vrstvy desek křížem na sebe s prošroubováním. na to může přijít jakákoli podlahovina.

kjanik112*
hodnocení

0x

Souhlas s mirou. Ta hmota bude asi XYLOLIT, který se dával do kuchyní v 50. tých letech, býval červený.

ondrejb
hodnocení

Takže já ten XYLOLIT odstraním, protože se úplně rozpadá. Srovnám podlahu nivelačkou. Pak na to položím polystyrén(jen mi poradtě jestlí ho mám lepit třeba pěnou), nebo stačí jenom položit. Pak na to dám křížem dvě řady osb desek(zase nevím jak připevnit k tomu polystyrénu) a potom už jen mirelon a plovoucí podlahu?

Mysli, ze srovnavat podlahu pod polystyren nivelackou je skutecne predrazen luxus, vyrovnat se da i obycejnym vysusenym piskem, nebo jiny laciny material. Nivelacka ma smysl pred pokladkou vinylu, nebo linolea, vam finalni podlahu srovnaji ty desky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]