Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záběr sekačky

Od: pontee* odpovědí: 6 změna:

Dobré dopoledne všem zahrádkářům,

chystám se koupit si zahradní sekačku, je to záběr 37cm, říkala jsem si dobré, jen na obeskáná záhonů a cesty a potřebovala bych poradit...

Napadlo mě, že omrknu starou sekačku, která po povodni zhuntovaná u nás ještě stojí, už je to víc jak 10 let, a změřím náhodou záběr, normálně 47cm! Jsem z toho hrozně překvapená, co teď, taková sekačka teď přijde na 8000! Je to špica mezi sekačkami. A já si myslela kolik neinvestuju do záběru 38cm za 2,500Kč! Ta naše tenkrát stála stejně tolik, vypadala právě tak obyčejně, že jsem ji zařadila mezi ty s menšími záběry. Tak co teď, radši vybrat něco širšího, nechci koupit něco moc horšího, ale ty peníze..To mě mrzí:( Ale výkon měla 800W zatímco ta nová 1300W, což koukám...

Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ale jakou radu chcete? Pokud máte malou zahradu, stačí i malá sekačka, sám mám MTD o záběru 32cm - a slouží už řadu let. Pokud chcete širší záběr, holt to bude dražší. Ale 8.000 Kč je poměrně dost, dají se sehnat přece i levněji, ne?

obchod.bohac.cz/...

hodnocení

2x

Nejásejte nad starou sekačkou, která měla velký nůž, ale malý výkon, takže větší trávu nepobrala a dusila se v otáčkách. Mohu doporučit sekačku o výkonu 1300 W, záběr 38 cm zn. SENCOR, mají ji v Elektropartneru v Praze na Libuši za 239O,-Kč. Nebo když seženete 1400 W zn. AL-KA, tak je taky dobrá, mám ji už asi 8 let a zatopila mi jí povodeň, vypláchl jsem motor od bahna a vysušil a seká! (jen trochu víc řvou ložiska).

buss
hodnocení

2x

800 W a průměr nože 47 cm, co to mohlo sekat? Nějakou pěstovanou trávu.

doplněno 17.08.11 22:37:

Jedna varianta Dia měla 800 W, ale byl to 3 fázový motor s kondy aby to jelo na 220 V, ale nůž byl 35 cm. Pozdější byla výkonnější.,

sekaczahradni
hodnocení

0x

Kolem záhonu a na cestičky je tak velký záběr zbytečnost. Mám Dolmar 3913 - záběr 39 cm, 1300W, sekám s ní plochu cca 300m2 jednou za tři týdny, mám jí třetí rok a pořád bez problému. Kupoval jsem jí v akci u Makity za 2384,- Kč, za tu cenu spokojenost.

800W a záběr 47cm je zoufalství - to musí i při malinko větší trávě umírat...

jabraka*
hodnocení

0x

Právě si čtu časopis "Rodinný dům" kde je skvělý článek o robotických sekačkách.Podobně jako u vysavačů se tato technika dostala i na zahrádkové trávníky.Mám tu fotky z výstavy For Arch z Brna,kde jsem je viděl v akci.-

Příjemný pohled.

JABRAKA

Záběr sekačky

Ty Spidery, které jste nafotil, dělají kousek od nás, znám je celkem dobře. Ale že by byly robotické, to bych netvrdil - jsou totiž řízeny vysílačkou, podobně jako RC modely. Tedy obsluha stojí (nebo sedí v křesílku :) ) opodál a stroj řídí. Každopádně to ale vypadá velmi zajímavě. Velmi zajímavý je taky třeba podvodní buldozer - rovněž ovládaný vysílačkou. Používali to třeba při splavňování Vltavy - přznám se, že jsem u nich zastavil a koukal na tento stroj v akci.

cs.komatsu-club.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]