Nejste přihlášen/a.
Dobré dopoledne všem zahrádkářům,
chystám se koupit si zahradní sekačku, je to záběr 37cm, říkala jsem si dobré, jen na obeskáná záhonů a cesty a potřebovala bych poradit...
Napadlo mě, že omrknu starou sekačku, která po povodni zhuntovaná u nás ještě stojí, už je to víc jak 10 let, a změřím náhodou záběr, normálně 47cm! Jsem z toho hrozně překvapená, co teď, taková sekačka teď přijde na 8000! Je to špica mezi sekačkami. A já si myslela kolik neinvestuju do záběru 38cm za 2,500Kč! Ta naše tenkrát stála stejně tolik, vypadala právě tak obyčejně, že jsem ji zařadila mezi ty s menšími záběry. Tak co teď, radši vybrat něco širšího, nechci koupit něco moc horšího, ale ty peníze..To mě mrzí Ale výkon měla 800W zatímco ta nová 1300W, což koukám...
Děkuji za rady.
Nejásejte nad starou sekačkou, která měla velký nůž, ale malý výkon, takže větší trávu nepobrala a dusila se v otáčkách. Mohu doporučit sekačku o výkonu 1300 W, záběr 38 cm zn. SENCOR, mají ji v Elektropartneru v Praze na Libuši za 239O,-Kč. Nebo když seženete 1400 W zn. AL-KA, tak je taky dobrá, mám ji už asi 8 let a zatopila mi jí povodeň, vypláchl jsem motor od bahna a vysušil a seká! (jen trochu víc řvou ložiska).
Kolem záhonu a na cestičky je tak velký záběr zbytečnost. Mám Dolmar 3913 - záběr 39 cm, 1300W, sekám s ní plochu cca 300m2 jednou za tři týdny, mám jí třetí rok a pořád bez problému. Kupoval jsem jí v akci u Makity za 2384,- Kč, za tu cenu spokojenost.
800W a záběr 47cm je zoufalství - to musí i při malinko větší trávě umírat...
Právě si čtu časopis "Rodinný dům" kde je skvělý článek o robotických sekačkách.Podobně jako u vysavačů se tato technika dostala i na zahrádkové trávníky.Mám tu fotky z výstavy For Arch z Brna,kde jsem je viděl v akci.-
Příjemný pohled.
JABRAKA
Ty Spidery, které jste nafotil, dělají kousek od nás, znám je celkem dobře. Ale že by byly robotické, to bych netvrdil - jsou totiž řízeny vysílačkou, podobně jako RC modely. Tedy obsluha stojí (nebo sedí v křesílku ) opodál a stroj řídí. Každopádně to ale vypadá velmi zajímavě. Velmi zajímavý je taky třeba podvodní buldozer - rovněž ovládaný vysílačkou. Používali to třeba při splavňování Vltavy - přznám se, že jsem u nich zastavil a koukal na tento stroj v akci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.