Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zářivka ani po výměně nesvítí

Od: delta® odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, přestala mi svítit zářivka, slabé světlo bylo jen na koncích. Vyměnila jsem ji za novou - a je to stejné. Nechce se rozsvítit, jen slabě na koncích té zářivky. Poradíte mi, co s tím? Děkuji. *nevi*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A o jakou zářivku se jedná? Některé (trubicové) vyžadují tzv. startér. Je-li to tento případ, zkuste jej vyměnit.

al bunda*

jj. S pravděpodobností hraničící s jistotou je to startér, který ukončil životnost, nebo je taky možné, že ho bude stačit jen pootočit tak, aby dosedl lépe tam, kam patří. Startér u zářivky to je takový malý šedý, žlutý, nebo bílý váleček Půměr asi dva cm, lélka cca čtyři cm) - trčí kolmo k zářivce, někdy je pod krytem, někde není.
Hezký den

hodnocení

Je to žářivka ( 33cm ) a žádný startér nemá.

A od čeho ta zářivka je?

hodnocení

Je to koupelnové světlo ( polská výroba, zakoupeno u nás, 5let staré.). Startér nikde není. Myslíte, že se to dá nějak spravit nebo si mám pořídit jiné osvětlení?

al bunda*

O jakou zářivku tedy jde? Jestli je to standardní trubicová, má startér.
BTW Káždá zářivka má startér, bez něj by se nerozjela. I tzv. úsporky mají startér, u nich je ovšem součástí zářivky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]