Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, přestala mi svítit zářivka, slabé světlo bylo jen na koncích. Vyměnila jsem ji za novou - a je to stejné. Nechce se rozsvítit, jen slabě na koncích té zářivky. Poradíte mi, co s tím? Děkuji.
A o jakou zářivku se jedná? Některé (trubicové) vyžadují tzv. startér. Je-li to tento případ, zkuste jej vyměnit.
jj. S pravděpodobností hraničící s jistotou je to startér, který ukončil životnost, nebo je taky možné, že ho bude stačit jen pootočit tak, aby dosedl lépe tam, kam patří. Startér u zářivky to je takový malý šedý, žlutý, nebo bílý váleček Půměr asi dva cm, lélka cca čtyři cm) - trčí kolmo k zářivce, někdy je pod krytem, někde není.
Hezký den
Je to koupelnové světlo ( polská výroba, zakoupeno u nás, 5let staré.). Startér nikde není. Myslíte, že se to dá nějak spravit nebo si mám pořídit jiné osvětlení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.