Nejste přihlášen/a.
Severní stěna domu / stará chalupa / byla hodně vlhká i když je dům podřezaný. Loni jsem dal kolem domu barevné drátěné sklo, asi 60 cm široké x 150, dole šikmo od domu, větrání asi 10 cm. Déšť se po skle dostal na chodníček a dál. Celá severní stěna byla najednou suchá. Chyba se stala, když jsem se podíval po roce za skla a zjistil jsem, že v rozmezí domu a chodníku je puklina. Je to jen asi 2 až 3 milimetry, ale 4,5 metrů dlouhá prasklina. Prasklina nejde do domu, jde rovně dolů. Když do praskliny strčím drát, místy se dostanu až na délku 10 cm, někde jen 2 cm. Co tam nalít, aby to zateklo co nejdál? Čím to spravit?
rozdelat sadru namazat terce pres praskliny a sledovat jestli to bude praskat pokud ano zajit za statikem muze vam tam jit voda z chodniku ktera vam to bude stale podmacet jestli tam neni zadana izolace a pak se muzete bavit z ceho to opravit napred se musi najit proc to praska
Myslím, že je to logické, bylo to mokré, pak sucho, tak se to stáhlo a je puklina. O to šlo,aby to bylo suché, ne? Nemělo se to i odvodnit?
Problém je, že není co odvodnit. Celá jedna strana domu je severní a otevřená všem přírodním živlům. Když prší, tak to jde většinou ze severu. Stěna domu končí těsně nad chodníčkem, který má spád do trávy, voda se vsakuje a zmizí. Když je sucho, stěna je suchá. Asi koupím něco na dlaždičky a řídkou směsí to zaliji. H.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.