Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tuhá paliva ,nebo dřevo ,kolik tak protopíte?

Od: dobrak* odpovědí: 10 změna:

Zdar dřevorubci,nebo házeči lopatama tuhých paliv do vaších peců:),mám samo doma udělán pec na tuhá paliva a vytápím menší domek bez zateplení ,minulí (ještě tento)rok jsem protopil tak 15kubíků dřeva a 15 kubíků koksu ,je to moc? Nebo jak jste na tom vy? Toto téma je takové spíš odlechčené ...na pokec *placni* Ps ...mě sezona vyšla na 10000kč i s koupenou motorovou pilou.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

15 m3 dřeva a 15m3 koksu za 10 tisíc? to jste měl ale dříví zadarmo.jinak já protopil v dvougeneračním domku 50 metráků hněd.uhlí a trochu dříví na zátop, v noci jsem netopil.

dobrak*
hodnocení

Dřevo mě vyšlo na kompet na 1000kč ,hranoly ,desky z boračky střechy a koks 6500kč ,pila z Baumaxu 2500kč.Uhlím (černým Ostravským jsem taky zkoušel topit ,ale ten dým a bordel mě odradil .Dřeva budu mít do důchodu za babku (Beskydy) a koksík taky kupuji za půlku cen *tanec*

serpenton*

Psali jsme příspěvek ve stejný čas - tak to potom asi jo. Ale jak to děláte že máte koks za 1/2?

skokycz*
hodnocení

2x

Mám starší nezateplený rd (stěny cca 70 cm kámen/cihla) , starší Eurookna . Kotel mám Dakon 32 . Podlahová plocha když počítám i patro (půdní vestavbu) je cca 130 m2 . Tuhle zimu jsem měl dva velký balíky dřeva z pily a hnědé uhlí (ořech tř.2) 50 q .Pravda uhlí mi zbylo cca 5 q , ale dřevo došlo. Kouřivost kotle na tu dvojku hnědýho je při zatopení patrná, ale do půl hodiny jde jen světle šedivý kouř...tedy spíš takový opar. Topíme přes den, na noc jen žáruju, kýbl uhlí-cca 15 Kg. A to jsem začal topit minulej rok někdy v říjnu.

doplněno 16.08.11 23:14:

Takže mě vyšlo těch 50q hnědýho ořechu dvojky i s dovozem na cca 9000 kč a dřevo bylo do 1000 Kč. Tenhle rok zapojím do okruhu i kombinovaný bojler a měsíčně při topné sezoně ušetřím za elektřinu na ohřev TUV cca 350 kWh/měsíc .

dobrak*
hodnocení

Ten bojler se chystám taky zapojit a zatepleno taky nemám.Známí vyměnil starší dřevěná okna za plastová a zateplil a v pokojích v rozích má plísen.Ty peníze za zateplení ,dám radši do paliva.

serpenton*
hodnocení

0x

*ee* Tak z toho mě taky jde hlava kolem.

10 000 Kč za 15 kubíků kosksu a 15 dřeva?

A co myslíte tím kubíkem u koksu? No i kdyby to byl metrák tak mě to nevychází - leda by jste měl dřevo zdarma a pilu dostal k narozeninám. Metrák koksu stojí tak cca 700 za metrák x 15 je 10 500?

A 15 kubíků dřeva jako opravdu kubíku nebo Prm? Protože jestli kubíků tak to bude nějakých cca 25 Prm. A i kdyby jste si dělal samovýrobu za 100Kč/kubík tak to vidím na 1500 Kč + ale benzín do pily + olej do pily + dopravu i kdby jste měl svou tak nějakých 500 na naftu nebo bezín určitě padlo. Takže to u toho dřeva při samovýrobě jen v nákladech vidím tak na 2500 Kč.

10500 + 2500 = 13 000Kč a to nepočítám tu pilu a dopravu toho koksu a elektriku na pořezání dřeva.

Jinak teda já vytápím cca 600m3 ve starým baráku kotlem Viadrus U26 6čl a protopíme 70metráků hnědýho uhlí a 15 metrů měkýho dřeva. A to netopíme přes noc.

dobrak*
hodnocení

Dal jsem to tak zhruba ...dřevo jsem platil tak že za plný vozík (co jsem uvezl )jsem dal 100kč ,at byl poloprázdný nebo přecpaný,přívěsný vozík svůj a nafta (doprava )grátis ,olej do pily grátis a benzín na pořezání cca 4-5litrů. Koks za polovic?Mám tu možnost ho za půlku té nejlevnější ceny na trhu mít;)

dobrak*
hodnocení

A ještě jsem zapoměl...topím skoro nonstop na 23stupnů a protože mám pec trochu předimenzován tak ho ještě dost dusím ,ale že bych měl komín nějak moc zadechtován,jak tu někteří psaly ,to zas né 2krát do roka vymetu a super.Dřív jsem topil elektrickýma olejovýma radiátory a měl jsem dost zimu,po vyučtování kdy se mi protočily panenky jsem proto přešel na tuhé paliva .Úspora značná ,ale práce taky,ale to určitě znáte.

buss

Mít něco za polovinu, tak mne napadá co je to za zdroj ...jinak leda NZ z dáávných dob, jako používám ještě komunistickou naftu

dobrak*
hodnocení

To víš já ti to povím a příští zimu půjdu nakupovat za 100% CENU*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]