Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevreni SDK

Od: rewq odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

mam tento problem. Sadrokartonari zakryli jednu stenu dvojitou vrstvou SDK a bohuzel to i zatmelili a prebrousili... Jenze je se do te steny potrebuju dostat, protoze tam musim vlozit kabel.

Puvodne jsem myslel, ze nebude takovej problem najit vruty - magnetem to slo docela dobre, odsroubovat je a oddelat desky, jenze je to prekryte sitkou a zatmelene hodne tvrdou sadrou, takze po hodine mordovani jsem musel desku rozriznout. Timto postupem bych tu stenu dost ponicil, takze premyslim nad lepsi variantou.

Napadlo me treba vzit flexu a vyriznout pruh o sirce 10 cm do vrchni vrstvy a pak do spodni pruh o sirce jen 5 cm, tim otvorem tam dostanu kabel a vratim vyriznuty SDK a zatmelim. Nebo existuje lepsi reseni?

Dik.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Při výřezu se snažit vyhnout původnímu rastru, lze použít detektor kovů.

Výřez udělat flexou či pilkou na sádroše, hlavně raději větší! Při tmelení to bude jedno a do většího otvoru se lépe vejde ruka, nástroj, kabel!

Na zakrytí díry použít původní výřez, do otvoru vložit CD profil (jeden až dva, dle velikosti otvoru) a přišroubovat k původnímu SDK. K tomuto CD pak došroubovat původní výřez. Před tím (zapomněl jsem) srazit hrany otvoru i záplaty, kvůli lepšímu přitmelení.

Nebojte se toho, není to velký problém! :)

doplněno 16.08.11 20:04:

Podle mých zkušeností je rychlejší udělat několik podobných děr a dotahat dráty, než vymýšlet jiné řešení. Taky jsem vymýšlel, teď dělám díry, je to finančně nejekonomičtější...

hodnocení

0x

a co takhle těsně nad podlahou vyříznout cca 1,5 cm drážku do hloubky první vrstvy SDK. kabel tam vložit a vše zase zatmelit a přebrousit. nedokonalost u podlahy nebude vadit - přijdou tam stejně podlahové lišty.

kabel má končit zásuvkou? vypínačem? v jaké výšce?

doplněno 16.08.11 18:45:

dále pak tedy vyvrtat otvory na krabičky pod vypínače a olovnicí si najít bod těsně u podlahy. tam vyvrtat otvor cca 20 mm. z krabičky si spustit pevný provázek (se závažím), ten dole otvorem vytáhnout. navázat kabel a opatrně vytáhnout do krabičky...

rewq
hodnocení

ono uz v te stene nekolik kabelu vede, ale rozhodl jsem se udelat dva vypoinace do krize, a tak je musim propojit. Je to dobrej napad, ale ten kabel povede od vypinace k vypinaci, takze je nutny jit stenou mezi profilama.

Ale to cos mi poradil mi pomuze resit podobnou situaci a to, ze jsem zase u jine steny nenatahl televizni koax.

olaf71*
hodnocení

0x

už jsem to dělal, vyříznout a pak si s tím pohrát, na výřezu seříznout hranu jako na nové desce, vložit, přišroubovat, zatmelit a přebrousit na dvakrát + finištmel a vymalovat, pokud možno to udělat níže k zemi, sice se musíš ohýbat,ale případné chyby tam tak nejsou vidět, nábytek atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]