Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mam tento problem. Sadrokartonari zakryli jednu stenu dvojitou vrstvou SDK a bohuzel to i zatmelili a prebrousili... Jenze je se do te steny potrebuju dostat, protoze tam musim vlozit kabel.
Puvodne jsem myslel, ze nebude takovej problem najit vruty - magnetem to slo docela dobre, odsroubovat je a oddelat desky, jenze je to prekryte sitkou a zatmelene hodne tvrdou sadrou, takze po hodine mordovani jsem musel desku rozriznout. Timto postupem bych tu stenu dost ponicil, takze premyslim nad lepsi variantou.
Napadlo me treba vzit flexu a vyriznout pruh o sirce 10 cm do vrchni vrstvy a pak do spodni pruh o sirce jen 5 cm, tim otvorem tam dostanu kabel a vratim vyriznuty SDK a zatmelim. Nebo existuje lepsi reseni?
Dik.
Při výřezu se snažit vyhnout původnímu rastru, lze použít detektor kovů.
Výřez udělat flexou či pilkou na sádroše, hlavně raději větší! Při tmelení to bude jedno a do většího otvoru se lépe vejde ruka, nástroj, kabel!
Na zakrytí díry použít původní výřez, do otvoru vložit CD profil (jeden až dva, dle velikosti otvoru) a přišroubovat k původnímu SDK. K tomuto CD pak došroubovat původní výřez. Před tím (zapomněl jsem) srazit hrany otvoru i záplaty, kvůli lepšímu přitmelení.
Nebojte se toho, není to velký problém!
Podle mých zkušeností je rychlejší udělat několik podobných děr a dotahat dráty, než vymýšlet jiné řešení. Taky jsem vymýšlel, teď dělám díry, je to finančně nejekonomičtější...
a co takhle těsně nad podlahou vyříznout cca 1,5 cm drážku do hloubky první vrstvy SDK. kabel tam vložit a vše zase zatmelit a přebrousit. nedokonalost u podlahy nebude vadit - přijdou tam stejně podlahové lišty.
kabel má končit zásuvkou? vypínačem? v jaké výšce?
doplněno 16.08.11 18:45:dále pak tedy vyvrtat otvory na krabičky pod vypínače a olovnicí si najít bod těsně u podlahy. tam vyvrtat otvor cca 20 mm. z krabičky si spustit pevný provázek (se závažím), ten dole otvorem vytáhnout. navázat kabel a opatrně vytáhnout do krabičky...
ono uz v te stene nekolik kabelu vede, ale rozhodl jsem se udelat dva vypoinace do krize, a tak je musim propojit. Je to dobrej napad, ale ten kabel povede od vypinace k vypinaci, takze je nutny jit stenou mezi profilama.
Ale to cos mi poradil mi pomuze resit podobnou situaci a to, ze jsem zase u jine steny nenatahl televizni koax.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.