Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak v Praze získat byt, co nejlevněji

Od: martiii* odpovědí: 32 změna:

dobrý den, mám asi celkem dost vtipný dotaz, ale přesto zkouším, neznáte někdo nějaký způsob jak v Praze získat co nejlevnější byt, popřípadě si zažádat o státní? Mám momentálně cca půl milionu, což na byt v Praze je směšná částka, ale nebaví mě už nadále platit šílenej nájem za 1KK, kde s přítelem bydlíme kvůli studiu. neznáte někdo nějaký způsob, jak s částkou kterou máme financovat, aby to pro nás bylo výhodné?. ..jde nám tedy hlavně o to že chceme byt v Praze. jestli někdo víte jak na to bude to fajn :) p.s. že jsem naivní, když si myslím že s půl milionem něco jde v Praze provést , to psát nemusítě to vím..ale jsem už tak trochu zoufalá, tak zkouším se ptám. mjaitelé bytu kde jsme nyný na Praze 6, se rozhodli že byt potřebujou prodat, tudýž nám končí nájemní smlouva asi za cca 6 měsíců a já nemám sílu, hledat další podnájem za šílené prachy a nic z toho za pár let nemít. Dík a hezký den.*bzum*

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

mám jeden bezva tip přímo z praxe - od souseda.

Hrozný ožrala, v podstatě každý den problém dojít domu a najít zámek dveří. Je sám, nemá příbuzné nebo ho nenavštěvují. Vyhlédnul si ho jeden páreček, který mu dal pár kaček, on jim přepsal byt a teď jen čekají až se uchlastá k smrti. Potrvá to tak 10 let, pokud ho něco nepřejede, ale byt který má hodnotu asi 2,5 mil... no nekupto! :)

al bunda*

Dobrej byznys. Zejména, když ten byt nikdo nepotřebuje a soused stále platí nájem.

macka80*
hodnocení

0x
Napadá mě pouze vzít si hypotéku a peníze použít jako akontaci,to vás ale taky asi napadlo,bohužel nevím jaká je vaše finanční situace,jestli vydělávate atd

martina30*
hodnocení

0x

Tak předem mohu říci,že asi nenajdete.Před měsícem jsem tam byla ohledně bytů a to byla hrůza za 2OOOOOO*smich*.Jedna věc jde co se dělá a to ,že dáte odstupné a to se do půl milionu dá najít(složitě,ale dá)dostanete byt platíte nájem(který není velký) z bytu Vás nikdo nemůže vyhodit a časem si byt můžete odkoupit,ale zase si předem musíte zjistit za kolik y stál odkup.Není to špatné,ale chce to pod dozorem právníka,aby Vás někdo nenapálil.Ted to hodně lidí řeší pokud nedosáhnou na hypotéku.

zuzana*

Nezdá se mě to dobrá rada. Plně souhlasím s al bundou. Je to vyhozených půl milionu. Za co? Budete stejně platit nájem - dost vysoký, ale hlavně poplatky kolem. Nevím, že by někde bylo zaručeno, že časem si můžete ten byt koupit...Určitě je nejlepší vzít si hypotéku na nějaký malý byt. Než odbydlíte půl melounu, tak už bude dávno volné tržní nájemné...a pokud nebudete platit, klidně vás z bytu mohou vystěhovat. V Pze ceny bytu klesají, hlavně těch, které nejsou na "dobré adrese", tj. v okrajových částech. Zkustě hypotéku, nedávejte tak velké peníze za něco, co není a nebude vaše. Zu

martina30*

Tak pokud není jiná možnost tak jedna z možností to je.Pokud nedosáhnou na hypotéku.Na byt v Praze ještě potřebují aspon 1500 000.Co se týče nájmu není vysoký u nás se pohybuje při této koupi*slunce* max do 4 tisíc a je v tom vše a vystěhovat také nemohou,smlouva je sepsaná u právníka a informaci o pozdějším odkupu je uvedena ve smlouvě,ale je to složitý proces.

al bunda*

S tím "odstupným" bych byl opatrný, jde o převod nájmu a pokud vím, není to legální. Prostě bude mít kulové a ještě přijde o prachy. Tazatelčiny podmínky jsou zcela mimo realitu.
Hezký den.

martina30*

Jasně ,že je pravda,že půl milionu je nerealné.Opatrnost ano legální nelegálni jak kdy jak co musí to člověk umět a mít lidi na správném místě o peníze by neměl přít jde to vše přes právníky.Myslím tím smlouva se sepíše u právníka.Hold nejlepší je koupit byt a to co nejrychleji a jak už jsem psala v Praze nemožné drahé.*uf*

al bunda*

Nejsme ve sporu, jen mám pocit, jako bychom nemluvili stejnou češtinou. Že ty hledáš za mými písmenky něco osobního? Výsměch a tak?
Nehledej, nic takového tam není. *palec*
Hezký den.

martina30*

Tak Ty mluvíš odborně já ze života a nic za tím není.Jelikož jsem ted půl roku měla možnost nahlédnout do tajů realitních kanceláří a u nás se běžně prodávají byty za odstupné a je to v pohodě bez problémů,ale po určitých zkušenostech už nikdy nechci mít nic s realitní kanceláří a vše i prodej sprostředkování jde přes právníka.

Jak jste zmýnila, lze si pouze koupit tzv. nájemní smlouvu, formou fiktivní výměny, ale je to načerno. Musí se pak však platit nájem, který jak píšete není velký, ale já např. na okraji prahy platím tzv. regul. nájem 51kč za/m čtvereční. To je pouze nájem bez dalších poplatků(voda, teplo, elektro.,plyn popelnice atd.)

martina30*

Není to na černo jde to přes právníky a netvrdím,že se do té částky najde přímo v Praze ,ale dá se najít.Ted tam byl jeden za 400tisíc,ale bylo to v Bohnicích.

Nechci se hádat, ale jak můžete legálně prodat byt, který patří městu a ne vám a vy máte pouze užívací právo?

martina30*

V pohodě to není hádka ,ale názor. Jdeto,ale je to složité,ale jak říkám je to vše ošetřené jak právnicky tak na městě.Dělá se to běžně a v inzerci je toho také dost .Prodám byt za odstupné.

Dělají to právníci a ti vědí jak kličkovat v zákonech. V inzerátechje např. přetočím tachometr z 200000 na 100000. Čili inzerát kde se přiznává podvod.

martina30*

Máš pravdu dá se v tom kličkovat,ale to máš i u normálního prodeje.Proto už nikdy nechci a nebudu mít nic z realitní kanceláří a vše budu dělat jen přes právníky.Právníci nekličkují,ale realitní makléři ano a jak.

al bunda*

Právníci nekličkují... Tak teď jsi mě fakt pobavila - nic ve zlém. To, co se dělá, je nelegální. Prostě nemůžeš prodat něco, co Ti nepatří. To, že se to dělá, ještě neznamená, že je to v pořádku.

martina30*

Já s tím kličkováním nezačala.Proto je to odstupné.Dáš peníze budeš mít byt a platit nájem a do 5 let si ten byt můžeš odkoupit např.Kdybych to neviděla na vlastní oči nepsala bych to děje se to,ale nikdo do toho nemusí.*slunce*

martina30*

Jenom ještě co k tomu mohu napsat.Tak se napakuje realitka.(doufám,že slovo napakuje je ucházející)

chabr*

přes realitku niiiiccc.Můj známý v tom dělá a je to legal je fakt že to dělá s právníkem ale vždycky si nějak pomůžou odstupné se nechá sehnat i za 250 chceš li dám mu vědět .Asi si něco veme ale ne co realitka a budeš to mít čistý

martina30*

Souhlasím jsou samostatné jednotky,které mají právníka a dělají práci v realitní činnosti.

technikjirik*
hodnocení

0x

možná by stálo za to oslovit finančního poradce

chabr*

zaplatíte mu a odkáže vás do nejbližší banky pro hypotéku o bytech nemá ani šajnu proč taky

macka80*
Musím ti odporovat,to co jsi řekl na praci realitního makléře i finančního poradce jsou keci a asi nevíš o čem mluvíš,určitě doporučuji fin.poradce pracují pro vás zdarma a hypo. dovedou až k úplnému konci a hlavně vše vyřídí za vás vy se jen dozvíte kdo
a kolik vám půjčí ,a hlavně s vámi probere celkovou fin. situaci a najde nejlepší řešení,já si sama už nedělám ani pov. ručení
chabr*

mno a je to tady hned hypotéka :)asi začnu taky pracovat zadarmo aspon mě všichni budou mít rádi akorát se toho asi moc nenajim.

macka80*
Víš je skutečně vidět že nevíš o čem mluvíš, já pracuji jako realitní makléř a mám pod sebou několik finančních poradců a věř že pro žadatele pracují zdarma a uživí se zkus hádat jak?
al bunda*

Samozřejmě že z provizí ze sjednaných smluv. A jde to velmi dobře. Ale o to tady snad neběží, že ne?
Hezký den.

chabr*

tak to ale tedy není zdarma prostě to vysolí kupující a proč by to musel platit když si na toho makléře může zahrát taky?Já si na něj taky hrál tak opravdu vím o čem mluvím.Přes realitku prostě ne to je má zkušenost a má rada.

macka80*
Respektují tvůj názor ale nesouhlasím.Já vám radím:nechte si poradit od fin poradce je to určitě dobrá volba
martina30*

Finanční poradce moc neporadí ohledně této částky.Jinak si nechám radit jen od prověřených lidí,ale stejně si to ted několikrát ještě ověřím.;)

martina30*

Realitná makléři sice ti zařídí vše zadarmo,ale ty to stejně zaplatíš na provizi a z provize pak maj plat.*slunce*

jarmik*
hodnocení

0x

Ohledně těch rad ke "koupi" regulovaného nájmu. Asi by bylo fér dodat, že nelze čekat, že regulované nájmy budou navždy. Až stát prohraje ve Štrasburku žalobu majitelů domů (jako prohrálo Polsko) a bude muset vysolit jim náhradu, tak to s regulací nebude tak žhavý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]