Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zrušit objednávku bez sankce?

Od: mari2* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Objednala jsem si sedačku přes eshop,zaplatila zálohu přes ebanking. Čekací doba na sedačku je 6-8 týdnů.. Nyní bych chtěla objednávku zrušit,ale bez toho,abych přišla o zálohu. Je to 8 dní od objednání. Slyšela jsem,že když se objednává přes eshop můžu objednávku do 14 dnů zrušit bez toho abych přišla o zálohu. Ale nevím co je na tom pravdy. Objednávala jsem ze sconto nábytek. Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

2x

Dobrý den, objednávky uzavřené prostřednictvím komunikace na dálku (internet, telefon) a také na zájezdech by se měly dát zrušit podle zákona bez sankcí do 14 dnů.

doplněno 16.08.11 12:03:

Mělo by se jednat o zákon 367/2000 Sb. a vy můžete využít §53

mari2*
hodnocení

A neplatí to až od převzetí zboží? Těch 14 dnů?

palenka*

Ano, je to "satisfakce" za to, že si nemůžete zboží před koupi prohlédnout. Zavolejte a zkuste se domluvit jinak.

mari2*
hodnocení

Takže teď to nemůžu zrušit? Víte jde o to,že sedačku jsem objednala za 24500Kč a teď po týdnu ji mají v akci za 19500Kč.. Ráda bych objednávku zrušila (bez ztráty zálohy) a hned na to si ji objednala znovu. Třeba i na jiné jméno.

palenka*

Zajděte do prodejny, ať Vám dají slevu a nemusí dělat tyto obstrukce. Když nedají, sdělte jim, že dle zákona máte nárok zboží zakoupené po internetu do 14 dní vrátit - třeba si rozmyslí.

solenza*

Jo, tak takhle jsem taky jednou nakupoval. Kupoval jsem třífázovou zásuvku za 169 v jednom baumarktu a pak jsem ji videl v jiném za 99. V tom prvním jsem ji vrátil a koupil levnější. Platil jsem to kartou, takže jsem vyzkoušel i vratku na kartu.

best*

Dobrý den, není to je v případě 14dnů od převzetí zboží?

hodnocení

2x
máte výhodu, že jste zatím zboží nepřevzala, otevřte si sconto.cz/...

odstavec 5. říká, že do 14 dní od převzetí, to zn. že i před převzetím můžete od smlouvy odstoupit..
5. ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY
5.1. Kupující bere na vědomí, že dle ustanovení § 53 odst. 8 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "občanský zákoník" ), nelze mimo jiné odstoupit od kupní smlouvy na dodávku zboží upraveného podle přání kupujícího
5.2. Nejedná-li se o případ uvedený v čl. 5.1 či o jiný případ, kdy nelze od kupní smlouvy odstoupit, má kupující v souladu s ustanovením § 53 odst. 7 občanského zákoníku právo od kupní smlouvy odstoupit, a to do čtrnácti (14) dnů od převzetí zboží. Odstoupení od kupní smlouvy musí být prodávajícímu prokazatelně doručeno písemnou formou do čtrnácti (14) dnů od převzetí zboží, a to na adresu provozovny prodávajícího či na adresu elektronické pošty prodávajícího eshop@sconto.cz.
5.3. V případě odstoupení od smlouvy dle čl. 5.2 obchodních podmínek se kupní smlouva od počátku ruší. Zboží musí být prodávajícímu vráceno do deseti (10) dnů od odeslání odstoupení od smlouvy prodávajícímu na adresu nejbližší provozovny prodávajícího. Zboží musí být prodávajícímu vráceno nepoškozené, neopotřebené, neznehodnocené, rozložené a, je-li to možné, v původním obalu. Za znehodnocení zboží se považují i ty případy, kdy jsou na zboží provedeny takové nevratné změny, které omezují možnost dalšího obvyklého využití zboží.
5.4. Ve lhůtě deseti (10) dnů od vrácení zboží kupujícím dle čl. 5.3 obchodních podmínek je prodávající oprávněn provést přezkoumání vráceného zboží, zejména za účelem zjištění, zdali vrácené zboží není poškozeno, opotřebeno či částečně spotřebováno.
5.5. V případě odstoupení od smlouvy dle čl. 5.2 obchodních podmínek vrátí prodávající kupní cenu kupujícímu nejpozději do deseti (10) dnů od skončení lhůty na přezkoumání zboží dle čl. 5.4 obchodních podmínek, a to bezhotovostně na účet určený kupujícím. Prodávající je taktéž oprávněn vrátit kupní cenu nebo její část v hotovosti již při vracení zboží kupujícím.
5.6. Kupující bere na vědomí, že pokud zboží vrácené kupujícím bude poškozeno, opotřebeno či částečně spotřebováno, vzniká prodávajícímu vůči kupujícímu nárok na náhradu škody jemu tím vzniklé. Nárok na úhradu vzniklé škody je prodávající oprávněn jednostranně započíst proti nároku kupujícího na vrácení kupní ceny.

doplněno 16.08.11 12:14:to samé na jena-nabytek.cz/...
9. Odstoupení od smlouvy

V případě odstoupení od smlouvy ze strany kupujícího je možné odstoupit od smlouvy jen po dohodě s prodávajícím a smluvní pokuta je pak ve výši zálohy, viz bod 3., platí ale podmínka, že zboží bude nepoužité, nejlépe v originálním obalu a nepoškozené. V případě nemožnosti plnění povinností ze strany prodávajícího, mohou obě strany odstoupit do smlouvy, kupující má právo dle bodu 6. V případě uzavření kupní smlouvy distančním způsobem dle § 53 odst. 7 občanského zákoníku může kupující, který je spotřebitelem dle zákona č.634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, odstoupit od smlouvy do 14 dnů ode dne převzetí zboží. Prodávající zašle na účet kupujícího zaplacenou částku do 30-ti dnů. Vrácení zboží provádí kupující v tomto případě na vlastní náklady a odpovědnost. Kupující, který není spotřebitelem, tuto možnost odstoupení od smlouvy nemá.

palenka*

podle mně je jasně stanoveno od (převzetí zboží) - do (14-ti dnů) "právo od kupní smlouvy odstoupit, a to do čtrnácti (14) dnů od převzetí zboží"

mari2*
hodnocení

Objednávala jsem ji z jena-nábytek.. Poprvé jsem se upsala,pardon..Ale podmínky by měli být stejné,ne?

hodnocení

2x

mari, asi bych doporučil ihned jednat o zrušení objednávky, páč mají v podmínkách "5. ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY" sconto.cz/...

určité požadavky. pokud by se zdráhali, musela byste použít možnosti vrácení zboží po doručení.

Sice to zní divně, ale klidně to tak může být, že objednávku nezruší, ale smlouvu ano!

doplněno 16.08.11 12:16:

hergot to jsem pomalý,,,omluva je, že přišel nový brigádník...

doplněno 16.08.11 12:18:

tak z HK?

jena-nabytek.cz/...

mari2*
hodnocení

pardon jde o jena-nábytek..

palenka*
hodnocení

0x

Až Vám zboží přijde, tak ho můžete do 14 dní vrátit bez udání důvodu (v nepoškozeném stavu). Nebo se zkuste domluvit s dodavatelem jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]