Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení kotovice-vepřevice

Od: boreli odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych poradit v otázce zateplení RD který má obvodové stěny postavené s kotovice a šárované plnou cihlou, základ je postaven na kameni. Šířka stěny 45 cm. Jestli je nějaká izolace na základu bohužel nevím. Vnitřní stěny jsou suché. Otázka je, jestli se po zateplení 10 cm polystyrénem nezačne nějak projevovat větši vlhkost případně plísně na stěnách. Děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Pokud je domek na suchém místě a i při dlouhých deštích voda od domku hned odteče=dobře skloněný terén, mohlo by to vyjít. Domek byl pravděpodobně stavěn před válkou, že? Nevím, že by se ještě po válce u nás stavělo z kotovice. Otázku izolace neřešte, žádná tam už nebude. Tenkrát ještě asfaltové izolace neexistovaly, jen térpapír, který se potíral horkým dehtem-térem.

Při demolicích-čistě z profesní zvědavosti-jsem si vždy tehdejší izolaci prohlédl.Térpapír byl ztěřelý a šel lehce rozemnout v prstech, čili úplně zmizela, vstřebala se.

hodnocení

0x

nevím nevím, ze´d bude asi přirozeně vlhká, nebude díky konstrukci základu a izolace zvlášť suchá, zateplení obávám se nic dobrého nepřinese.Vznikne s velkou pravděpodobností místo pro bujení plísní. Existují voděodolné minerálníizolační vaty, ale pro zateplování kotovicové stěny myslím určené nejsou. Zde by pomohla snad jen odvětraná fasáda systému např. novabrick, ale to je poměrně dost drahý systém vhodný pro kvalitativně lepší domy než jsou kotovicové. jen můj názor. Mi.

dobrak*
hodnocení

0x

Jako úkol Číslo 1,musíš vyřešit izolaci,mezi základem a tím kamenem,(podřezat)potom,nejlíp po vysušení té zdi cca 2 roky můžeš standartně zateplit. Popisuji ti ten sám můj problém před 5ti léty. Jednou pro vždy jsem se zbavil plísně a vlhkosti a nestálo to moc.

hodnocení

0x

boreli, pokud vlastník (laik) sdělí že je dome k bez izolace a je suchý, usmívám se. Páč možná je oschlý na povrchu, ale uvnitř stěny nebude suchý. Páč to je fyzika. Udělejte sondy a měření.

Udělejte vodorovnou hydroizolaci a bude to OK. Nebo udělejte provětrávané zateplení vatou, tloušťka izolantu je třeba stanovit podle dalších informací...

e250td*

Jak píše milancukrar,to,co se mi jeví jako suché,nemusí být pravdou . I já mám domek z nepálených,první jsem udělal kvalitní vodorovnou izolaci,po více jak deseti letech jsem naprosto spokojen . Objevil jsem ale jeden negativ,krásné staré kazetové dveře se po pár měsících začaly sesychat,prostě v tom domku je sucho,které tam nikdy předtím nebylo .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]