Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme vrtanou studnu a domácí vodárnu s vakem. Občas voda divně chutná, tak že skoro nejde pít. Je taková nahořklá. Rozbor jsme zatím nedělali. Voda přímo z vrtu (když jde čerpadlo) je vždy dobrá. Pokud takovou vodu ponechám nějaký čas je stále dobrá. Voda však, která vytéká z tlakové nádoby je někdy taková, jak jsem popsal. Nemáte s tím někdo zkušennnost? Na nádoba je určena pro styk s pitnou vodou. Používáme zatím vodu pouze studenou. Také máme trochu mosazného šroubení - nemohlo by ovlivnit kvalitu vody to?
Mosazí to nebude-používá se ve vodárenství už přes 100 let.Myslím si, že voda bude obsahovat nějaký minerál, který se v tlakové nádobě vysráží. Rozbor jste nedělali, udělejte pokus: Načerpejte čerstvou vodu, asi 1 litr, a nechte ji vyvařit tak, aby zbyl 1 dcl.Tím bude 10x koncentrovaná a případné minerálové příměsy se zcela projeví-jak chuťově, tak usazeninou.
Dobrý den,
děkuji za reakci. Ten pokus provedu. Nicméně z jakého důvodu by se ten nějaký minerál srážel zrovna v té tlakové nádobě? Jak jsem již psal, když si tu vodu napustím do flašky, tak v ní se mi nezkazí. Jinak Rozbor jsem dělal cca před pěti lety, voda byla naprosto v pořádku. Trubky mám nyní nové, stejně tak i vodárnu. Trubky jsou plastové, nádoba s vakem. Předtím jsem měl pumpu, vodu jsem nepil, protože v ní byl rez z pumpy, ale jinak byla chuťově normální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.