Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké profily na sádrokarton

Od: vovka* odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jaké profily se používají pokud chci snížit strop pomocí sádrokartonu?

Děkuji

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chabr*
hodnocení

0x

tak kolem stěn jsou ud profily a do nich se zasazují cd profily

technikjirik*
hodnocení

0x

Také bych doporučil nějakou odbornou literaturu než se do něčeho pustíte. Je to přece jen málinko obsáhlejší téma

hodnocení

0x

Klidně se taky používají profily UW a CW, podle typu konstrukce. Jelikož je sádrokarton tak jednoduchý, každý se do toho pustí, aby zjistil, jak složité to je.

furtnic*

Ve stavebninách Ti řeknou co použít.Jen jim vysvětli co chceš a jak snížit a oni Ti poradí.Já to tak dělám pořád a funguje to.Taky jsem rovnal klenutý strop na rovný a udělal jsem to stejně a oni mě už prodali co potřebuji i s odborným výkladem.Hodně úspěchů.

chabr*

Uw CW jsou na příčky

Pane Chabre

Vážím si vašich rad, ale těď jste se spletl, nebo neznáte samonosný strop D131.

Tam je UW a CW profil podmínkou.

chabr*

no tak většinou no říkat vše do slova tak tu sepíšu knihu :)

frankie*
hodnocení

0x

Nevite, prosim, kolik minimalne cm zabere SDK podhled namontovany pod stary rakosovy strop? Jednu mistnost uz mame takhle dost nizkou (koupelna+hodba 235cm), tak by mne zajimalo, o kolik by se tim jeste snizila. Koukal jsem, ze ty CD profily jsou 27mm vysoke + jeste nejaky ten zaves... Dekuji. F

al bunda*

Jestli je strop víceméně rovný, netřeba závěsy - profily lze našroubovat přímo. takže celkové snížení stropu je tloušťka profilu + tloušťka desky sádrokartonu.
Hezký den.

frankie*

Diky, jasny, na tloustku SDK jsem zapomnel :) Chci tento tyden ten rakos otrhat, abych videl, co je nad nim a jak je to rovne... Jake profily by se pak dali pouzit? Nejaky, co se daji jednou stranou privrtat k prknum a na protilehlou stranu privrtat SDK? F

al bunda*

Pod tím rákosem by teoreticky měl být dřevěný strop. Profily jsem viděl kdysi - kdesi uzavřené (neživí mě tyhle práce, tak nemám aktuální přehled), ale když přivrtáš U-profil obráceně, taky bych v tom neviděl problém - ale vydrž, třeba se mnou ostatní nebudou souhlasit.
Hezký den.

Nesouhlasím, stačí 12,5mm, ale musí se...

více na: forum.living.cz/...

výtka
Upozornění od sys al bunda 12. 08. 2008 20:49:06

kdybyste rovnou napsal, co se musí, bylo by to jednodušší. Ujišťuju vás, že jsem se v té diskusi naprosto ztratil. *smich*

Hezký den.

frankie*

Dobry den Milane, dekuji za Vasi odpoved na livingu (prijde mi to tam ted nejake mrtve, tak jsem se optal i zde).

Vcera jsem oklepal ze stropu omitku, nad ni jsou, jak se cekalo, prkna - no spis takova prkynka - kriva, popraskana, no proste to nejobycejnejsi drevo, co asi bylo :) ... Nebylo by rovnou lepsi ta prkna taky strhnout a zavesy pro profily pridelat k tramum stropu? Usetril bych tim zase asi 2cm vysky. Strop je 3,90x3,80m, krajni tramy jsou cca 20cm od zdi, ty mezi jsou od sebe 90cm v ose (76cm mezera, 13cm siroke tramky)... Koukal jsem na postupy od knaufu, vim, ze tam je nejaka minimalni roztec zavesu, ale zase tolik se v tom neorijentuji... Diky. F

Frenkie, však víte od sousedního webu, že mě můžete kontaktovat online a je to rychlejší.

Budu jen odhadovat jek to tam vypadá. Řekl bych, že to jsou nesámovaná prkna dáváná přes sebe, ale souběžně. To že jseou popraskané, nevadí. Jak ale vypadá kraj prken u zdí?

Kvůli 2cm byl to ale neboural, páč to je práce a ta likvidace suti. Klidně to tam může zůstat a dát SDk přímo na strop, bez profilů. ALE ZA URČITÝCH PODMÍNEK, které já neznám, protože to nevidím u Vás.

Je možno se podívat zvrchu na hlavy trámů? Co je nahoře, dodejte skladbu stropu, a samozřejmě jak bude vypadat podlaha patra. Chce to více informací.

frankie*

Milane, skladba od spoda je: prkna, trámy 13(s)x17(v)cm, ze zhora prkna, ve strope mezi prkny neni nic, jen vzduch.

Nad stropem je mala sikma pudicka tak 120cm vysoka v nejvyssim bode, nebude to obytne, jen na odkladani harampadi, lyzi atd :) takze podlaha se tam neresi. Tim, ze mezi prkny neni zadny zasyp, tak odpada jeho likvidace :) Samozrejme pocitam s tim, ze do stropu dam tepelnou izolaci. Predminulí majitele na pudicce skladovali seno, mozna i jako izolaci, asi 30 let starou vrstvu jsem vyhazel po prebrani domu :)

Z vrchu se je mozne podivat - vyhazoval jsem tam to seno, zametal bordel, likvidoval vosi hnizda a tak :) zahlavi tramu je schovane ve zdi. Tramy vypadaji dobre, pristavek je mladsi nez dum samotny. U jednoho tramu jsem odsekal zhora zazdeni, nedostal jsem az na konec zahlavi, ale co jsem videl, to vypadlo dobre... Prikladam foto (mobil :( )

Jaké profily na sádrokarton
frankie*

A jeste jedno foto z venku pro lepsi predstavu :) . F

Jaké profily na sádrokarton #2

Františku, klidně ještě můžu radit dál, jak postupovat, ale fakt potřebuji více informací. Zateplení mezi trámy je silně nedostatečné, musí se to řešit izolací a pochozí půdou. Zkuste mě někde sehnat, však víte jak.

al bunda*

Pánové, pro registrované tady funguje vnitřní pošta - klepněte nahoře na oranžové tlačítko (a tazatel, nechť se zaregistruje).
Hezký den.

Díky za radu, ale musí si mě nalézt on line, protože nechci popisovat postup, abych se dozvěděl, že to má jiný podklad (třeba) nebo se tam nevejde atd. Prot se na mě dá dostat ICQ i Skype.

Přeji hezký večer.

al bunda*

S tím souhlas, vnitřní pošta je použitelná pro odeslání soukromého kontaktu, i když na Vás lze kontakt při troše iniciativy najít.
Hezký den.

Ano, opět s vámi musím souhlasit. Kdo chce tak mě najde. (Někdy i v bytě a to mě už trošku vadí.)

kdybyste rovnou napsal, co se musí, bylo by to jednodušší. Ujišťuju vás, že jsem se v té diskusi naprosto ztratil. Hezký den.Děkuji za příní hezkého dne. Bohužel se mýlíte, neztratil jsem se v této diskuzi. Abych napsal přesně co se musí a popsal technologický postup na uvedený strop, musel bych ho vyměřit, zjistit přítomnost fabionu, podrobnou skladbu , zaúhlování stěn a mnoho dalších podrobností. Proto nemůžu přesně radit. Vy píšete že: "...Profily jsem viděl kdysi - kdesi uzavřené (neživí mě tyhle práce, tak nemám aktuální přehled)..."Protože mě to žíví a trošku se v tom vyznám, dovolím si s Vaší radou nesouhlasit. Tím Vám rozhodně neupírám vyjadřovat se k čemukoliv.Přeji jen a jen pohodu.
al bunda*

Nikoli Vy Milane, ale já se ztratil v té diskusi. A že jsem se ji snažil poctivě od začátku přečíst, abych pochopil souvislosti. Nezdá se mi, že by tazatel, nebo já chtěl po Vás nabídku. Aspoň jsem si nevšiml, tudíž podrobnosti bylo jistě možno vynechat a zcela přesná rada potažmo technologický postup nebyl nezbytný.
Dovolil jsem si vyjádřit pochybnost nad SVÝMI slovy - protože tyhle práce dělám jen nárazově a neživí mě a nechal jsem volný prostor pro poradce, jako jste Vy, kteří s tím máte více zkušeností.
Hezký den.

P.S. A zaregistrujte se konečně. Díky.

P.P.S. Do "výtky" píšu proto, aby mi zbytečně nerostlo moje konto s počtem odpovědí (někteří poradci to neradi vidí a popravdě i já nerad vidím, když se "jen tak kecá") - výtky se nebodují. Nic víc za tím nehledejte a už vůbec za tím nehledejte nic osobního.
Hodně zdaru.

Okamžitě jsem se zaregistroval. Omlouvám se nevěděl jsem.

výtka
Upozornění od sys al bunda 12. 08. 2008 21:50:57

Děkuji. Vítejte na Poraďte.

nina*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat na www.stropnipodhle/...

Třeba vám to pomůže

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]