Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přidělat EPS na podhled z dřevotřísky

Od: serpenton* odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych na podhled z dřevotřísky přidělat EPS desky nejlépe ve 2 vrstvách po 7cm.

Jde mě o to jestli lepit pěnou nebo nějakým lepidlem. Nebo jestli bych vůbec lepit nemusel a jen to přidělal talířovýma hmoždinkama.

EPS bych potom ze spodní strany nejraději potáhl lepidlem s perlinkou a natřel fasádní barvou.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Jaký by měl být užitek z tohoto opatření?Zateplení? je to nejméně vhodný způsob,jak zateplit podstřešní prostor.Pokud bys to chtěl takto realizovat,musel by se podhled sundat a zateplení provést nad podhledem.Pak zakrýt izolaci parozábranou(PE folií)a zakrýt záklopem.Na záklop pro lepší vzhled nalepit silikonem ozdobné kazety.

JABRAKA

serpenton*
hodnocení

Ano zateplení, ale ten záklop se mě nechce sundávat. Čemu to vadí když to bude nalepeno pod ním?

standam*

Protoze z jedne strany na drevotrisku bude pusobit chlad a ze zateplene strany "teplo" muze zde dojit k plisni

Jinak dnes jsem kupoval PUR na lepeni EPS a nez to budu aplikovat na EPS jsem to testnul a rozhodne to neserves. Je, ale nutne dodrzet postup, ktery je popsan na pene. tj. dat penu na EPS pockat cca 2min. spise vice, klidne 4min. a nalepit EPS, doladit lati, po cca 10min. jeste prekontrolovat a doladit lati a za 1-2hodky muzes davat zbytek.

serpenton*
hodnocení

Toho se tak nějak nebojím. Z horní strany je ta dřevotříska volná a může větrat. Potřebuji to udělat jednoduše a levně. Je to skoro 100m2. A je to jenom dílna dělaná ze stodoly. Potřebuji tam přes zimu udržet trochu teplo, aby se tam dalo něco dělat.

Takže lepidlo na to není - jenom pěna? A můsí být speciální na dřevo?

A co ta možnost nelepit to, ale jen to přichytit těma talířkama?

standam*

Ta PUR drzi na vsem bez prachu a mastnoty, ale je dost draha, pro tvuj ucel bych sel do delsich vrutu a zatek od piva:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]