Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych na podhled z dřevotřísky přidělat EPS desky nejlépe ve 2 vrstvách po 7cm.
Jde mě o to jestli lepit pěnou nebo nějakým lepidlem. Nebo jestli bych vůbec lepit nemusel a jen to přidělal talířovýma hmoždinkama.
EPS bych potom ze spodní strany nejraději potáhl lepidlem s perlinkou a natřel fasádní barvou.
Jaký by měl být užitek z tohoto opatření?Zateplení? je to nejméně vhodný způsob,jak zateplit podstřešní prostor.Pokud bys to chtěl takto realizovat,musel by se podhled sundat a zateplení provést nad podhledem.Pak zakrýt izolaci parozábranou(PE folií)a zakrýt záklopem.Na záklop pro lepší vzhled nalepit silikonem ozdobné kazety.
JABRAKA
Ano zateplení, ale ten záklop se mě nechce sundávat. Čemu to vadí když to bude nalepeno pod ním?
Protoze z jedne strany na drevotrisku bude pusobit chlad a ze zateplene strany "teplo" muze zde dojit k plisni
Jinak dnes jsem kupoval PUR na lepeni EPS a nez to budu aplikovat na EPS jsem to testnul a rozhodne to neserves. Je, ale nutne dodrzet postup, ktery je popsan na pene. tj. dat penu na EPS pockat cca 2min. spise vice, klidne 4min. a nalepit EPS, doladit lati, po cca 10min. jeste prekontrolovat a doladit lati a za 1-2hodky muzes davat zbytek.
Toho se tak nějak nebojím. Z horní strany je ta dřevotříska volná a může větrat. Potřebuji to udělat jednoduše a levně. Je to skoro 100m2. A je to jenom dílna dělaná ze stodoly. Potřebuji tam přes zimu udržet trochu teplo, aby se tam dalo něco dělat.
Takže lepidlo na to není - jenom pěna? A můsí být speciální na dřevo?
A co ta možnost nelepit to, ale jen to přichytit těma talířkama?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.