Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkouření kondenzačního kotle Baxi

Od: ann* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, instalatér mi nacenil součásti potřebné k odkouření, no cena šílená, ale ... musí být součásti odkuřovací "cesty" i tzv. revizní kus? jen jsem o tom něco zaslechla!? A další dotaz, od kotle půjde odkouření kolenem 90 kolmo přes zeď pak za zdí kolenem nahoru podél venkovní fasády , skrz tašku nad střechu. Problém je, že aby jsme se "trafili do tašky" musí za kolenem 90 na fasádě dát ještě jedno 45 :( cena 850,- nešlo by to vyřešit tak, že by šlo odkouření skrz zeď šikmo, aby jsme se dostali na potřabné "místo" pod taškou?! Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mam BAXI PRIME STORAGE HT 240 , revizní ovor nemam, revizi jsem dostal. Nektery revizak to chce jinemu je to jedno. Doporucuji si najit revizaka, ktery vam bude delat revize a domluvit se s nim. Je treba jen aby hned za kotlem bylo "Koleno s odberem" do ktereho si servisak pri serizovani kotle zastrci cidla.
Co se tyce pouzitych kolen, je to jedno, jen je treba vsude dodrzet alespon minimalni vyspadovani smerem ke kotli. Tedy klidne 2x 45st misto 2x 90st. (pozn. 90st. je v praxi o par stupinku vetsi, pocita se s onim vyspadovanim ke kotli)
Jelikoz naklady na koaxialni odkoureni (tubka v trubce) byly nehorazny, udelal jsem si delene odkoureni, jedna trubka vzduch privadi (staci se jen probourat prez zed ven) a druha odvadi spaliny prez nepouzivany komin na strechu. Odpada zde potreba te silene predrazene kominove hlavy jako zakonceni spalinove cesty na strese. Nad kominem se trubka zarizne a hotovo.
Jinak material jsem bral od firmy www.regulus.cz .Original od BAXI je zbytecne drahy a rozmerove je to kombinovatelne.
Od BAXI jsem bral jen "Sadu pro delene odkoureni".
Pokud budete mit jeste nejake dotazy, rad odpovim.

doplněno 14.08.11 15:28:

To koleno s odberem musi byt v pripade deleneho odkoureni na odvodu i na privodu hned a nejlepe hned za kotlem.
V pripade koaxialniho potrubi (trubka v trubce) je toto reseno jiz vyrobcem jako soucast odkurovaciho vyvodu kotle.

ann*
hodnocení

Děkuji za rady, přednesu je "doma" jen to budu muset zařizovat já a nevím, jestli to rozdělení, které ale nezní špatně, není pro mě "zbytečnou" komplikací (nemám k dispozici nepoužívaný komín :( )

Myslim, ze delene odkoureni lze vest po fasade uplne stejne jako koaxialni, takze nepouzivaneho kominu netreba. Ale urcite bych to delene odkoureni zkonzultoval s onim instalaterem ci jeste lepe revizakem, ktereho budete stejne potrebovat.

ann*
hodnocení

Ano, to jsem se také dopátrala, že budu nutně potřebovat revizi odkouření, jináč nedostanu revizi na kotel *ee* a aby toho nebylo málo, nejsem schopna sehnat člověka - kominíka, který by mi ten komín a nebo po konzultaci třeba jen tu revizi udělal *nevi**plac*

doplněno 22.08.11 19:33:

Myslíte, že si mohu koupit a namontovat odkouření sama a pak jen pozvat "nějakého" kominíka na revizi?

To samozrejme muzete, ja to tak udelal, ale ...vse jsem konzultoval s kominikem a vyrobcem odkoureni i kotle.
Nejde zde o to jak uskladnit brambory, v pripade spatne instalace nemusite byt po prvnim zatopeni mezi zivymi.
Revizaka na odkoureni jsem mel domluvenyho a revizi mi udelal, ac mel ode me pozadovat doklad, ze odkoureni namontovala firma s prislusnym razitkem. Revizak na kotel chtel jen revizi na odkoureni.
Dalsi problem bude mozna u kolaudace, take budou chtit vedet kdo vam odkoureni udelal. Me kolaudacka tepve ceka, jen doufam ze probehne podobne jako ta revize...

Abych to shrnul, nechci Vas podcenovat, ale namontovat si odkoureni sama tak aby jste pri kazdem sepnuti kotle netrnula zda se neotravite nezvladne kazdy.

Co se týče toho kominíka, zkuste se mrknout na
skcr.cz/...

Ja bych rekl, ze me tam revizni kus dali.

doplněno 07.09.11 21:01:

Je to také Baxi.

Odkouření kondenzačního kotle Baxi
ann*
hodnocení

Ano, to je skutečně revizní "T" kus :)

Měla jsem tam kominíka a ten mi na rovinu řekl, že záleží na servisákovi, jestli tu revizi chtít bude a když ji chtít nebude máme to udělat bez revize komínku ale rozhodně tam ten revizní kus dát, když by do budoucna "něco" ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]