Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer,mohl by jste mi nekdo poradit jak nejlepe a nejefektivneji odstranit starou odlupujici se malbu.Jde jen o nektera mista a skrabat celou mistnost se mi nechce.Pry je dobre nejprve namocit vodou s jarem a pak odstranit co jde?Ma tady nekdo zkusenosti?Diky moc
Pokud oškrábeš malbu jenom místama, tak pak budou po přemalování vidět plastický mapy. Malba se ti loupe nejspíš proto, že už tam je hodně vrstev. Doporučuji opravdu vše komplet oškrábat a pro jistotu umýt stěnu tou jarovou vodou, pak budeš mít alespoň na tři nové malby klid.
Právě jsme dokončili renovaci ordinace,kde na stěnách byly pod tapetami 4 vrstvy maleb.Pokud se nátěry odlupují,je nutno je oškrabat.Zůstanou tam plastické mapy,které se velmi dobře vykryjí finální stěrkou.Postup jsem tu už uvedl.Pokud zůstanou nějaké nerovnosti,vybrousí se brusnou mřížkou,ale až po zaschnutí.Pokud jsou tam spodní praskliny,je nutno je proškrábnout a stejným způsobem zatmelit.Pukliny v koutech je lépe opravit akrylovým tmelem.Nakonec ale zase zakrýt finálkou a přebrousit.
Tak to vypadá před dokončením.
JABRAKA
Je-li to vápno,namočit,ať se nepráší a škrábat.V případě Primalexu pořádně nemočit(rozpustit)a setřít(nejlépe celou místnost).Natřít Duvelaxem a natáhnout pucovkou(štukem).
Hodně staré malby tzv.hlinky se namočí a seškrábou.Nové materiály někdy stačí otřít mokrým hadrem,jindy se musí odstranit mechanicky.Záleží také na podkladu.Osobně jsem to dělal tak,že jsem vše oškrábal a přetáhl jemnou omítkou.Když je potřeba přidá se lepidlo.Je nutné to udělat důkladně,protože třeba při malování válečkem dochází na nedostatečně odstraněném starém povrchu k nalepování a znehodnocení nové malby.(zvlášť po hlince.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.