Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sifon k vaně

Od: pidgin* odpovědí: 6 změna:

Potřeboval bych koupit nový sifon pod vanu a chtěl bych poprosit o pár rad, co by bylo nejlepší.

- Myslíte, že by bylo možné použít místo pevného sifonu jenom flexibilní hadici? Kdesi jsem to viděl v obchodě, ale nejsem si jistý, jestli to může plnohodně zastoupit běžný sifon nebo jestli se to používá jenom jako doplněk k pevnému sifonu. I když - myslím si, že když je flexi hadice prohnutá, tak v ní stojí voda a měla by pachy zachytávat...

- V případě toho vanového sifonu bude potřeba navíc hadička, která by vedla z horního přepadu vany. Takže by u toho musela být navíc ještě druhá flefi hadička, která by byla napojená na tu hlavní. Existuje ale vůbec něco takového?

- Pokud bych si koupil nějaký takový sifon, jako ja na obrázku - jakým způsobem bych připevnil konec tohoto sifonu k odpadní trubce? Trochu mě mate, že ten sifon není zakončený závitem, jak jsem na to zvyklý u starých sifonů, co máme doma.

-Navíc možná bude trochu problém s tím, že asi máme atypickou odpadní trubku, která má vnější průměr 63 mm a a otvor je 57 mm, zatímco u většiny sifonů píšou, že se mají připojovat na odpadní trubky 40 nebo 50 mm.

Pokud byste mi mohl někdo poradit, tak moc děkuju!

Sifon k vaně

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Kompletní sifon se dělí na vpust a pachovou uzávěru. Na fotce máte kompletní sifon, tedy vpust (uzavíratelnou s přepadem) s pachovou uzávěrou (vlastní "sifon"), připojitelný na dnešní průměry odpadních trubek, používají se HT40 či HT50, s těsnící gumovou manžetou.

Flexibilní hadice má občas své opodstatnění, ale zákazníkům ji nedoporučuji, pokud to lze, tvořím odpad z hladkých trubek, vnitřní vroubkování flexiků zvyšuje problémy se zanášením nečistotami.

Kompletní vanový odpad z fotky je zakončen průměrem, který se pouze zastrčí do trubky s těsněním (systém HT), není potřeba tvarování s ohřevem či lepení, tyto spoje jsou funkční a trvanlivé.

Váš průměr 63mm není atypický, je to standardní starší lepená novodurová trubka. Není problém sehnat redukci z tohoto průměru (po očištění nalepíme do původního odpadu) na průměr 50 s hrdlem opatřeným gumou pro další pokračování v systému HT.

pecenkav*
hodnocení

0x

Jo, Hop uz to napsal.

Kazdy jiny reseni uz je jenom horsi.

pidgin*
hodnocení

Moc děkuji za rady! Ještě bych se potřeboval zeptat - vyrábí se ještě dnes typ sifonu, který je na tomto obrázku? Přesně takový byl totiž doteď pod vanou, ale byl tam 35 let, takže nevím, jestli se to ještě vyrábí. Bylo by pro mě výhodné ho použít, protože má vyústění na odpad 63 mm. Navíc mi odpadní trubka začíná skoro přímo u otvoru ve vaně, takže kdybych chtěl použít sifon na předchozím obrázku, tak bych musel napřed kus odpadní trubky uřezat.

Sifon k vaně #2

Tenhle starý typ sifonu budete shánět těžko...v katalogu "běžných" výrobců se již nevyskytuje.

Nicméně přechod z potrubí 63/50mm...nebo 63/70mm se v systému HT PPs běžně vyrábí.

skal5

tiez ho zhanam,ale myslim ze zbytence,,,bolo by dobre zohnat kontakt na firmu co to vyrabala...ked ho budete mat skuste dat vediet tu...

stirecek*
hodnocení

0x

zde máte sifon s tím těsněním pro napojení na odpad.

eshop-koupelny-topeni.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]