Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní komín z nerezu

Od: mirekr® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

plánuji postavil venkovní nerez komín pro krb. Mám ale sedlovou střechu a komín by mi vedl na šikmou část střechy(obrázek). Může být komín takto vyvedený a pokud ano, tak jak vysoký.

Venkovní komín z nerezu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raz*
hodnocení

1x

Dobrý den, komín takto vyvedený být může, pokud dodržíte pravidlo odstupu min.50mm komíku od dřevěných konstrukcí. S výškou bude větší problém. Při správném návrhu by komín měl být o 650mm výše než hřeben střechy. Pokud je ale komín vzdálen od hřebene více než 2m, vynese se od vodorovné roviny hřebene úhel 10°. Tato přímka Vám protne komínové těleso a od tohoto bodu se nanáší 650mm.

viz. článek a první obrázek: schiedel.cz/...

Mirku, raz píše správně, jen přestnost umístění Vám navrhne zhotovitel a revizní technik na komíny. Budete si dělat sám, a jen kominík dá razítko?

hodnocení

Komín nechám udělat kominíkovi. Takže mi to určitě propočítá, ale zjišťuji si předem, zda má vůbec smysl kominíka oslovovat. Komín mám v plánu udělat nerezový, ale ještě by mě zajímalo, jestli je nutné kupovat zateplený nebo stačí nerez roura. Ty zateplené mi připadají dost drahé, co jsem vypozoroval na internetu.

kecal
hodnocení

0x

klidně stačí nerez roura.Že musí být zateplený kvůli namrzání je většinou jen výmysl mafie,která na zateplování komínů vydělávají těžké peníze

kecale, bude se trubka potit a stékat kondenzát? ANO, záleží zdal ito někomu bude vadit...

hodnocení

A byl by to problém?

kecal

jestli vadí kondenzát,tak udělat dole u kamen prodloužení až dolů,takové téčko z trubek a pod to dát nějakou nádobu na kondenzát.Takže voda nebude tect do kamen ale do nádoby.I když já mám 5m vysoký jednopláštový komín a nikdy kondenzát netekl..Jedině voda když pršelo.

hodnocení

0x

Pokud bude průžez komínového průduchu dostatečně předimenzovaný vzhledem k tepelnému výkonu krbu, tak by izolace nemusela být. Pokud bude průřez na hraně, tak chladný komín bude mít menší tah a krb bude špatně hořet!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]