Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval by jsem dořešit povrchovou úpravu zdí na WC, ve kterém je malé umývátko. WC je zabudovaný Gerberit a zatím na něm mám natažené jen lepidlo. Moc se mi tam nechtějí dávát obklady z důvodu vylité podlahy do jedné roviny s chodbou, kde bude jen Termofix s dekorem dřeva(cca 3mm) a vzniknul by tam schod. Je mi jasne, že anhydrit lze zrousit o 1 cm, ale slyšel jsem, že je to práce pro vraha vzhledem k prašnosti. Další varianta je dát termofix i na záchod podle původního plánu a dodělat finalní povrch zdí tak, by byl odolný vůči vodě a spíně. Nemáte nejaký tip?
pro tento ucel jsou prechodove listy, ale nejak me nepasuje povrchova uprava a schod, ten by vznikl na podlaze ne?!
Co se tyce zdi je mnoho nateru, ale chce to lepidlo vysterkovat a udelat super hladky povrch s hygienickych duvodu.
Muzes take dat matne(mlecne sklo) misto obkladu nebo na zed dat vinyl.
Jelikoz nevim presne naco se ptas odpovim i k podlaze tj. PVC, vinyl apod.
Děkuji, Jde mi o zeď. O přechodové liště vím, ale centimetr mi i tak připadá hodně. Ano schod by vznikl na podlaze, kdyby jsem pokládal dlažbu a dával okladačky na stěnu. Schod mít nechci. Takže mi zbývá buď nechat Thermofix ( vinyl) na zemi a použít obkladačky na stěnu, což nevím, jak bude vypadat, nebo podlahu snížít a mít všude kachle (pracné a prašné). A nebo použít na stěny třeba Vámi uvedený vinyl. Sklo bude nejspíš pro tento účel pekelně drahé.
Ono moznosti je vice, dat na zem Thermofix a na zed kolem umyvadla a i treba WC tenky obkladovy laminat (moderni dekor) ten co se dava dnes do kuchyne mezi desku a skrinky. Muzes take mimo WC pod Thermofix dat napr. sololit, ale to by nejspis musel byt v celem obytnem prostoru a delat to jen zduvodu dlazby?! , ale taky moznost.
Muzes mit take 4-6 velkych obkladu jen u WC a umyvadla zbytek vymalby, pak Thermofix na podlaze nemusi vypadat s obkladem spatne.
Hele dej do googlu dotaz a urcite najdes inspiraci a barvu take
doplněno 10.08.11 13:22:jinak obklady na stene a PVC na podlaze vybada hrozne, mam to na byte, musel by jsi dat tzv. bez sparove obklady, pak by to bylo lepsi.
Na baraku budu mit na podlaze vinyl a steny vysterkovane, vykletovane (proste hladke) a vymalovano "vode" odolnym naterem, ktery nabizi kdejaky vyrobce barev, abych nezapomel lista v rohu samozrejmosti
Děkuji, jen nevím, co na té zdi vlastne je , ale vypadá to fajn.
Myslíte tu plastovou lištu do koupelen? To vykletování bude asi nakonec nejlepší, jen dám neco světlého, ať z toho nemám kobku
doplněno 10.08.11 13:52:nebo omítkovou pro vnitřní roh? Tu tam dát kvůli možným trhlinám?
Ja taky ne, na fotce se to neda poznat. Ja take nepouziju ten tmavy odstin, ale na vykletovanou zed dam polo ci matnou vymalbu
Jakou listu nebo neco podobneho pouziju jeste nevim, omitkovy ci jiny roh asi ne, ten nedokaze zabranit hadru aby se neotrel o zed
Klidne tam dam neco vyrazneho jako nerez listu, brouseny AL apod. nebo matny pruh obkladu (bez sparoveho), ted me napadlo sehnat co nejdelsi a hlavne bezesparovy pruh nejake matne dlazby nebo i jak jsem psal AL, nerez listu a zapravit do zdi, po finalni omitce bych to nechal cca 3mm vycnivat, pokud dlazba i v rezu bude stejneho dekoru nemusi to vypadat spatne
doplněno 10.08.11 22:05:tak jsem trochu brouzdal a nasel toto:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.