Dobrý den, mam dotaz ohledně správného provedení instalace vany v koupelně s podlahovým topením. Vana má být obezděná a trochu zapuštěná proti výsledné podlaze. Jak to provézt s ohledem na roztažnost anhydritové podlahy, vyzdívat na základovou desku a dilatovat od podlahy, nebo se může čelo vany podezdít na vytápěnou podlahu? Zde mam obavy o možné pohyby při pracování anhydritu. Jak se toto řeší. Děkuji za názory a informace.
Dobrý den, ja jsem vynechal místo na vanu před zálivkou, postavil přizdívku a oddilatoval od podlahy. Nevím jak moc se bude podlaha hýbat, obzlasť, když v ní bude nízkoteplotní topení/voda se stálou teplotou po celou zimu. Neměl bych obavy ani z druheho způsobu. Ten první mi ale připada lepší.
doplněno 10.08.11 08:02:
Jinak dno vany mam ve stejne výšce jako je čistá podlaha, ne schod dolů, aby jsem zamezil možným pádům.
V koupelně lze provést trubky pouze na nášlapné ploše.Protože je teplota topení jen 30 stC a trvale na stejné hodnotě,tak dilatace nebude nějak extrémní,aby to nezvládlo flexibilní lepidlo.Pod dlažbu ,se domnívám,není nutná zálivka anhydritem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.