Nejste přihlášen/a.
Žena by si ráda koupila levnější nerezové hrnce, které byly vyrobeny v Číně. 6 hrnců s poklicemi asi za 1000Kč. Složení nerezi neznámé. Ptám se proto, zda zde nehrozí zdravotní riziko ve smyslu uvolňování např. chromu nebo niklu do potravin.
Dobrý den.
Veškeré dovážené výrobky musí procházet rozsáhlým schvalováním a testy.
Nemusíte se bát.
Jediné, čeho bych se bál je to, že Vám můžou začít rezivět nebo se na jejich povrchu tvořit fleky.
Není nerez jako nerez!
Kupujte hrnce se vrstveným dnem. Ne se slabým!
Sice Vám může nádobí vydržet léta, ale také nemusí, je to jen otázka náhody.
Vyplatí se kupovat kvalitu.
Osobně mám hrnce v hodnotě 2-5tis za jeden.
Je jen na Vás, zda-li se spokojíte s obyčejným nádobím, nebo investujete do kvality.
Kvalitní nádobí může dokonce ušetřit za energii při vaření.
Např. 10-15 minut zahřejete na plný výkon a pak zeslabíte na minimum. Necháte přikryté pokličkou. Tímto způsobem se hrnec naakumuluje a poté stačí jen málo energie k udržení teploty na vaření.
U hrnců s nepřilnavým povrchem je možné vařit nebo dokonce péct uplně bez tuku.
S pozdravem
Hans S.
S tím souhlasím, jen bych ještě dodala jednu osobní zkušenost. Dostala jsem před lety k vánocům levnou sadu hrnců a do půl roku se dna všelijak prohnula, že se v tom nedalo vařit. Mám sklokeramickou desku a dno do tvaru U se prostě neohřeje. Takže levné... 1000,- Kč na půl roku?
Jinak mám už 7 let myslím hrnce značky Toro. Jsou těžké a kvalitní, vařím jenom v nich celou tu dobu a jsou jako nové. Jídlo se nepřipaluje, dno je rovné a "sedí". Za 5 hrnců naši (taky dárek) dali 2500,- Kč.
Já bych se asi rozhodla tak, že než levnější nerezové hrnce z Číny, tak bych postupně nakupovala kvalitní smaltované hrnce od nás. Zrovna nedávno jsem pokukovala po nějakých a našla např.: belis.eu/... Možná jsem jenom na tuto značku zatížená, ale mám bývalý SFINX se silným dnem řadu let a jsem spokojená. Jinak také jsem si nakoupila postupně černé těžké litinové nádobí. Já prostě dovozu z východu nevěřím - ta kvalita je pochybná.
Zrezaví, potom upadne jedno ucho, potom druhé . . . . . . a možná i dno. :D Třeba to tak nebude, ale výrobky jsou to sice laciné, ale ne na časté používání, jak by vám potom řekli při reklamaci.
Souhlasím. Máme to ale na chatu a tu nám zanedlouho brzy znovu vykradou. Tak nechceme příliš investovat.
Dobrý den.
V tom případě není nic jednoduššího, vzít si z domova pár starých hrnců a na doma si časem pořídit nové, kvalitní.
Myslím, že v každém bytě nebo domě se takových hrnců najde spousta. A ty ať si zloději klidně ukradnou.
Hans S.
doplněno 10.08.11 14:02:Na chatu jistě jezdíte autem, tak si klidně ten jeden, dva hrnce můžete vozit ssebou.
Víte,velká většina lidí používala smaltované nádobí a o nějakém nerezu ani nevěděli.A smalt se mi zdá jde zase do módy.Já testuji nerezové nádobí tak,že prstem zmáčknu stěnu hrnce a pokud se plech hne,jdu od toho.Těm levným sadám bych nevěřil ani pokud jde o zdraví.Vybíral bych mezi titanovým nádobím,teflonovým nebo měděným ale tam už je to otázka ceny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.