Nejste přihlášen/a.
Mel bych otazecku, planuji teplovzdusne rozvody z krbove vlozky v podlaze podkrovi.
mbterm-krby.cz/...
Potreboval bych videt jak ten rozvod ma asi vypadat, neni mi jasne kam umistim ventilator s filtrem, kam umistit vyusteni vzduchu, ani jak toto vyusteni bude zakonceno.
Dale se dela dil s klapkou bdkrby.cz/... ktery bude jiste prakticky, uzavrit ten ktery pokoj bude uzitecne, taky nevim kam umistit...
Nemate nekdo nejakou zkusenost ci uzitecny odkaz?
Diky
Teplovzdušné rozvody se skládají z
ventilační jednotky s motorem, která pomocí roury nasává v dymníku teplý vzduch ohřátý ohništěm a žene ho sítí izolovaných rour do výfukových ústí ve vybraných místnostech.Tu bych umístil už do podkroví do kterého zasahuje dýmník na ní bych nasadil redukční skřínku do které bych díky stahovacím páskům připevnil flexi trubky které bych vedl shůry do každé místnosti a na konci nich na stropu je ukončil mřížkou ale myslím že ten odkaz co tam máš je opravdu dostačující k pochopení.Já jsem si rozvody dělal sám je pravda že to nebylo dál než 6 metrů ale použil jsem pouze redukční skřínku a trubice které jsem schoval do sádrokartonu pod stropem vyvedl jsem trubky zakončené mřížkou těsně pod strop a pak už si jen užíval tepla.Ale ten hnací motůrek to přeci jen chce
Diky za odpoved, jelikoz mi moderator diskuze zmenil nazev, (puvodne tam bolo "Teplovzdusne rozvody ctyrhranne") a uz jsem to dale v dotazu neuvadel, asi jsme se spatne pochopili.
Jde mi o konkretni zpusob reseni vydechu pri pouziti ctyrhrannych rozvodu 50 x 150mm.
Typicka kr. vlozka s tepel. vymenikem ma nahore dva vyvody pro odvod tepleho vzduchu.
Ja potrebuji vytapet tri pokoje, tak jsem si rikal ze dva mensi napojim na jeden vyvod a treti pokoj bude mit svuj vyvod .
Takze jsem ve strope nechal tri prostupy a chtel jimi vest alu flex. hadici.
Jenze! Co s tim ventilatorem?
1) Ten ma jeden vstup a jeden vystup. Dva ventilatory mi pripadaji jako draha blbost.
2) Kam ho umistit? Ony prostupy stropem do podkrovi usti vzdy u zdi v pokoji jez maji vytapet, postavit si krabici ke zdi? Cpat to vsechno na pudu mi taky prijde nesmyslny, i ktyz ty rozvody zaizoluju sebelip, na pude je zima a vzdy se mi tim snizi ucinnost topeni...
Nedal by se umistit do prostoru oplasteni krbove vlozky nad "falesny strop" kde uz primo nesala teplo?
Vidim ze mam stale vic a vic otazek Nejspise budu muset stejne zamirit k odborne firme...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.