Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi prosím někdo poradit s napojením třech lišt na vnějšího rohu soklu? u dvou lišt by jsem je zařízl pod úhlem 45. Jak k nim přidám lištu kolmou? Nechat do roviny a lištu přirazit?
doplněno 09.08.11 08:09:Jedná se mi o roh nad užší stranou vany dál od okna
Řešil jsem podobný problém, sraz třech rovin... při trošce pečlivé práce a měření se dají seříznout lišty přesně, má to ovšem jedno nebezpečí, a to je ostrý roh, resp. tři ostré špičky zřezaných lišt...
já to dořešil jednoduchou úpravou obkladačky, snad to na foto bude vidět... je to bezpečné, nedrží se špína v rýhách okolo lišty... líbilo se to i profíkovi a ptal se, kde jsem sehnal takovou obkladačku...
u těch broušených rohů je nebezpečí, že ten tenký špičatý rožek se při menším tlaku ulomí... co potom?
Děkuji, vidět to je. Takže nechat obklad s přesahem a zbrousit roh. jak jse to brousil, aby se neodstípala glazura? jak to vypada od spodu, kde to neni glazované?
S tím ulomením nevím, presi jen je tam spárovačka, takže by tam neměla být mezera, která by odlomení dovolovala. neco jiného by bylo, dkyby na ten roh spado něco opravdu težkého, ale vzhledem k tomu, že to bude pod šikminou by jsem se toho až tak moc nebál.
Já to taky řeším přesným seříznutím těch tří lišt ta, aby na sebe přesně navazovaly a řezy byly souměrné. Je to trochu piplačka, ale dá se to. Chce to zvolit postup tak, aby se pokus mohl opakovat. Nejřív dělat ten roh a pak zkracovat na druhém konci. Spárovačka a popř. přibroušení či přihnutí těch ostrých špiček to doladí. Mám to tak v koupelně, kde to dělal obkladač, i v kuchyni, kde jsem to dělal já a není s tím problém.
Sice nevím o jaké lišty Vám jde...a to ani z vizualizace (měl jste to vyznačit), ale nechcete nám říct, že si do nové koupelny...dáváte ty hnusné..ošklivé...a neestetické plastové či hliníkové lišty, že ne?
Dobrý den, dá se to udělat jinak, lépe? Jak zakriji neglazované boky lišty? Jinak se jedná o roh blízko sprchové hlavice. Přechod mezi tmavě hnědým obkladem. jinak opravdu se jedná o ty hnusné lišty
Pozvěte si slušného obkladače...ať Vám to udělá na kamenický roh...
Tyhle lišty jsou z mého pohledu totální prasárna...ať jsou již v jakémkoliv provedení...Pořádný obkladač lišty vůbec nepoužije. Toť můj názor.
Lišty používá jen "obkladač", který si chce zjednodušit práci...ale osobně bych na to nikdy jako zákazník nepřistoupil.
myslím si že výběr lišty není na obkladači, ale na zákazníkovi. Někdo se v tom vidí jiný ne. Jde o vkus. Bez ohledu na to co si o tom myslíte vy nebo obkladač.
Osobně mi třeba vadí, když někdo někoho přesvědčuje o tom co je či není estetické. Estetické cítění má každý jinak nastavené.
Háček je v tom, že si koupelnu obkládám sám. Teď jsem se díval na kamenický rok a v podstate jde o zbroušení obkladu na úhel 45. Obklady jsem již brousil. Mám na to úhlovou brusku a diamantový kotouč, pilník na dlažbu a stejně se nevyhnu drobnému otřepu glazury. U světlých obkladů to není tak hrozné, ale u tech tmavých si to nedovedu představit.
Jak tedy brousit obklad, aby jsem se tomu vyhnul?
nejrozumější řešení je použít originál výlisek rohu, který je zakulacený. Když spojíte tři lišty ze třech směrů, tak vznikne nestecký ostrý tvar o který se také může poranit. Když máte lišty třeba 9mm tak si koupíte třístranný rohový spojník 9mm. Dnes už je to standart a koupíse v potřebách pro obkladače
A co takhle udělat spoj tří rohů z kachliček, které by byly řezené třeba na straně u zdi a né v problematiském rohu?
doplněno 09.08.11 11:09:doplněno 09.08.11 11:11:tak tady jsem něco našla ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.