Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji nutně poradit, čím by mohlo být způsobeno přitékání "odpadu" z vyšších pater do našeho wc? Byt je čerstvě po rekonstrukci a nikdy předtím se to nestávalo, napadá mě jedině, že wc špatně připojili a nebo při rekonstrukci něčím ucpali stoupačky. Děkuji moc za rady
Péťo, z jakého materiálu máte odpadní stoupačky? Pokud je to starší litinové potrubí, tak se při napojování musí velmi opatrně obnažit část původní stoupačky, aby kousek tohoto matriálu do té stoupačky nespadl, je to hodinářská práce, občas trvá i hodiny příprava připojení nového odpadu na původní. Ono obecně, napojovat nové rozvody čehokoliv na původní bývá ten největší prů*er z celé instalace. Další možnost je, že při bouracích pracích se vlivem otřesů cosi samovolně v původní stoupačce uvolnilo a "zašprclo". A za to nemůže ani sebelepší řemeslník, tyto problémy občas v souvislosti s rekonstrukcí přicházejí a nejde tomu zabránit. Samozřejmě to lze řešit, existují firmy na strojní čištění odpadů, u jedné máme permanentku s patřičnými slevami...
Právě že stoupačky jsou skoro nové z plastu- tak 5-6 let staré... bohužel sme si vybrali firmu a až při rekonstrukci zjistili že nemají vlastní zaměstnance, ale najímají si lidi na konkrétní práce a většinu prací sme museli reklamovat- rozpraskaný opadávající nový štuk, popraskané spáry a uvolněné dlaždičky, protékající sprcha, netěsnící špunt u vany... a obávám se že tohle se taky nepovedlo asi jim... jsem z toho už unavená a znechucená... majitel firmy mi tvrdí že to technicky není možné a snaží se z toho vykroutit- tvrdí mi že nám tam někdo chodí... jak ho mám donutit aby ten záchod dali do pořádku?
Problém je mi známý a troufnu si říct, že je to provedeno následovně.
Máte nové odpadní stupačky. Za Vašim WC v místě napojení je flexi přípojka /harmonika/ a pak použita následující tvarovka iexpos.cz/...
Správně měla být použita iexpos.cz/...
Pak se stává, že při spláchnutí z horních pater při použití první tvarovky, se voda v trubce obtáčí kolem svého obvodu a trochu se jí dostane i do té rovné odbočky a následně do WC.
Řešení - kontrola spádu WC musí být výš než odbočka /snížit odbočku nebo zvýšit WC
Popř. zkontrolovat a vyměnit odbočku.
pokud by bylo něco ucpané ve stoupačce, tak by měli problém i v patře pod vámi, pokud nebydlíte v přízemí. spíš bude problém v připojení, pokud je dobře vyspádováno a napojeno do stoupačky. a jak poznáte, že to přitéká ze stoupačky, není někde napojeno něco na vaše wc od vás z bytu?
Nemusí mít problém i v patře pod. My to taky tak měli, stupačka byla ucpaná někde pod naším bytem, takže co spláchli nad námi, to teklo k nám do mísy, ale do nižšího bytu se to nedostalo a těm to splachovalo dobře.
Vzhledem k tomu že se jedná o produkty malé a jednou dokonce i velké potřeby tak to z ničeho jiného z bytu být nemůže, jedině z jiného wc, takže jediná možnost kudy by se to tam dostalo jsou stoupačky. Wc je závěsné, systém geberit- nevíte prosím jaký musí být spád do stoupaček? Je možné že by to byla kombinace obou příčin- nedostatečný spád připojení a současně přicpané stoupačky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.