Nejste přihlášen/a.
Můj manžel se na stará kolena rozhodl jet na předváděcí akci,nešlo mu o akci,ale výlet do Kutné hory.Já byla jednou ze zvědavosti a už by mne nikdo nedostal,připadala jsem si jak když někdo někomu vymývá mozek-omlouvám se těm co jezdí-prostě to na mne není.Volal,že lidi nakupují spoustu věcí,tak jsem "nic nechtěla",po druhém telefonátu jsem "změkla",a to proto,že šlo o lanolin a slyšela jsem,že je dobrý snad na všechno.Koukla jsem na internet,ale nevím,co je ten,co přiveze.Tak jsem se chtěla zeptat,zda s ním máte zkušenosti,třeba i z těchto akcí,na co všechno se dá použít,prostě jak ho používáte.Díky Naďa
Lanolin je tuk,který se získává z ovčích kůží.Má zcela určitě mnoho vynikajících vlastností ale nejsem přesvědčen,že to,co se na předváděčkách dostane,je skutečně roztok lanolinu.Používá se také k praní vlněných tkanin,dek a podobných textilií a dodává jim nevšední pružnost a odolnost proti špinění.
Tolik odborné informace.
Cena,kterou zaplatíme na předváděcí akci ovšem zdaleka neodpovídá pořizovacím nákladům,protože je to vlastně odpad při zpracování kůží.
JABRAKA
Naučte manžela říkat: Děkuji nechci! Podomní a předváděcí akce jsou na vzestupu. Probíhá to tak, že obchodník vychvaluje výrobek (obvykle šmejd z Číny). Podvědomě člověk přistoupí na jeho hru, jen pro to, aby měl klid a něco koupí. V kamenných obchodech dostanete koupit obvykle lepší výrobek a se zárukou.
Tak můj mužíček je doma i s lanolinem.Jsou to 2 litrové lahve s tekutým lanolinem,s aloe vera,český výrobek,myslím,že je hlavně na praní,ale prý se dá použít na spoustu věcí.Máte ho někdo a na co se dá použít?Díky Naďa
Lanolin jako tuk z ovčí vlny se může použít např. pro impregnaci věcí z vlny (svetr apod.), aby vlna po vyprání měla stále stejné vlastnosti. Hlavně, ať nejste na vlnu alergičtí. Přestože se tvrdí, že je pravá ovčí vlna antialergická, vyrábějí se vlněné přikrývky, tak existují lidé s alergií i na vlnu. Jojo.
Naďo, pro srovnání jsem našla nějaké tekuté prací prostředky s lanolinem - ceny nejsou vysoké a je otázka, jestli bude alespoň dobře prát. vmd-drogerie.cz/... Doporučují to především na vlněné věci, kde tyto prací prostředky vlastně doplňují lanolin. Asi spíš pro příště si udělejte výlet oba dva s cestovní agenturou a nebo vlakem či autobusem a určitě vás to nepříjde dráž. Ale já říkám, že je dobré vyzkoušet to, co vás láká. A ono to alespoň vyléčí z krásných představ. :D Občas také něco koupím, abych to vyzkoušela a nemusela jsem myslet, že jsem o něco přišla. Ale na tyto zájezdy bych určitě nejela, protože to znám z vypravování mých dvou kolegyň, jejichž rodiče se těchto akcí zúčastňují. Skříně měli doma plné a své děti pravidelně obdarovávali dárky z těchto akcí. Některé plnily skříně jejich a nebo končily brzy po Vánocích v kontejneru. Hlavně se na manžela nezlobte - prostě podlehnul obchodním profíkům jako spousta jiných a jinak rozumných seniorů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.