Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě pozemku od Pozemkového fondu

Od: drich* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

zajímá mě, zda tu má někdo zkušenost s nákupem pozemku od Pozemkového fondu ČR.

Případně poradit, jak postupovat (alespoň zběžně).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

0x

Já mám velice špatné zkušenosti s PF a konkrétně z Pelhřimova,ale chála Bohu,je odlifrovali do JI,kde budou škodit zase tam!

doplněno 08.08.11 21:20:

Pokud se chceš poradit,napiš mi do vnitřní pošty.

hodnocení

0x

Mám dobrou zkušenost s úředníky PF v Děčíně, kteří mě z vlastní iniciativy upozornili na to, že se bude dražit pozemek sousedící s mojí zahradou a přes který vede přístupová cesta na mé pozemky. Jel jsem tam a spekulanti, kteří kupovali všechno, byli nakonec tak hodní, že cenu nešroubovali vysoko a podařilo se mi to koupit za ještě rozumnou cenu. Kdyby to koupil nějaký vychytralý spekulant, tak mě mohl vydírat s tím, že mě nepustí přes svůj pozemek!

Vydírat by Vás určitě nemohl, protože oficiální cesta bude zapsaná jako věcné břemeno na pozemku a majitel Vám cestu musí povolit používat. Jiná věc by byla, kdyby tam byla např. cesta pro dvoukolák a vy jste chtěl jezdit autem. I tak, věcné břemeno většinou znamená snížení ceny pozemku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]