Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hladká mouka ztrácí kvalitu?

Od: olaf71* odpovědí: 12 změna:

Nějak jsem za posledních pár let zaregistroval změnu kvality hladké mouky. Při zahušťování omáček tzv. amerikou (mouka rozmíchaná s vodou) v dřívějších dobách nebylo potřeba takové množství, navíc druhý den omáčka řídne. Jaké máte zkušenosti vy ostatní?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Máš pravdu, omáčky nejdou zahustit, kromě toho nemůžeš věřit tomu, co je napsáno na sáčku. Koupíš hladkou a máš tam polohrubou a naopak.

olaf71*
hodnocení

tak záměna mouky v pytlíku se mi ještě nestala.

solenza*

Také jsem se s tím ještě nesetkal. Kupujeme nejčastěji mouky pod názvem obchodníka.

ladinpraha*

Ono to nevypadá jako záměna, spíš hladká mouka hrubší a polohrubá hladší. Prostě špatně nastavená zrnitost nebo jak to nazvat, při mletí.

doplněno 07.08.11 15:06:

A jsou to mouky Penam.

olaf71*
hodnocení

to hned sjedu přítelkyni, dělá v Penamu:)

lidka*
hodnocení

2x

Horší kvalitu jsem zaznamenala u mouky značky NOE. Tuším, že byla ze Slovenska. Přiznám se, že jsem vyhodila celé balení hrubé mouky. Vnoučata jsou zvyklá na moje domácí houskové knedlíky. Navíc jsem je zadělala ke svíčkové. No, i když je dělám skoro poslepu, výsledek byl otřesný. Sražený patvar - no děs. Zadělala jsem na další s jiným droždím a výsledek podobný. Ale je fakt, že si uvědomuji, že omáčky řídnou a navíc i s jíškou. Ale to zase svádím na kvalitu másla z EU, protože naše české se v poslední době ani nesežene a když, tak navíc za šílenou cenu. Jinak ještě přidám jeden způsob zahušťování. Když jsem před dávným roky :D po MD šéfovala v závodní jídelně, tak šéfkuchař zahušťoval opraženou moukou rozkvedlanou ve vodě. To se vždy pražil celý pekáč v troubě - někdy i víc - do zásoby, aby byla při ruce. *tuc*

klusik*
hodnocení

0x

Zdravím, moje zkušenost je neutrální; nevšiml jsem si nějaké (jakékoliv) změny, nicméně netvrdím, že tam žádná není. Celkově kvalita potravin klesá...

jimi*
hodnocení

0x

:)Taky si myslim že kvalita hladké mouky je horší než byla před pár léty a to kupuji vždy ty kvalitnějši, ne ty za pár korun.Hlavně mi zahuštěné omáčky posledni dobou řidnou už za pár hodin a druhý den mám z omáčky polévku.Vařim 40let nejsem žádný začátečník.Tak na te kvalitě mouky bude zřejmě něco špatného.

olaf71*
hodnocení

chtělo by to poznatek nějaké ženy hospodyňky, hlavně i někoho, kdo peče z hl.mouky

jimi*

U pečení jsme při používani hladké mouky žádné změny nezaznemenali...jen ty omáčky, to je záhada.

krkovicka*
Olafe,chtěla jsem zahustit guláš a doslova jsem začla nad hrncem brečet jak malá holka.Sypala jsem mouku a furt nešel zahustit.Přece tam nevysypu 3/4 kg?! Fakt to nešlo.Byla to hl.mouka z lidlu.Palačinky na ní,to samé,prostě obarvená voda,děsběs.Už nikdy.Není mouka jako mouka.

lidus*
hodnocení

0x

Nic jsem nezaznamenala, kupuji stále stejnou mouku selská 00. Omáčky jsou daleko hedvábnější a lepší když použijete jíšku ale občas jsem líná a to rozkvedlám mouku se smetanou a zahustím tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]