Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit dírku v pvc

Od: pvc odpovědí: 7 změna:

Ahoj, potřebovala bych poradit. Na nově položené pvc nám spadla deska a vysekla do pvc malou dírku *plac* Chtěla jsem se zeptat, jak by se to dalo opravit. Určitě to bude viditelné, ale lepší, než to nechat jen tak. Moc děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud není lino proseknuté úplně skrz až na beton,možná by pomohlo jen nahřátí teplovzdušnou foukačkou.Lino změkne a částečně se vrátí.Pokud je díra zkrz,doporučil bych vyvrtat tam kulatou dirku 3-5 mm a zaplnit ji špuntíkem z téhož lina a vlepit chemoprenem.

JABRAKA

mato*

Jaký typ teplovzdušné foukačky doporučujete?

já bych použil viz. obrázek, ale hodně záleží na druhu PVC a vzoru PVC. Tím padem i na druhu lepidla.

Jak opravit dírku v pvc
mato*

Pro Jabraku.

v odkaze poradte.cz/... radíš položit PVC bez lepeni s podloženým Mirelonem a tady radíš jak opravit poškozené PVC. Otázka zní. Jak opravíš poškozené PVC položené podle tvého návodu?

Kam chceš ten kousek nalepit? na Mirelon? Tak teď babo raď!

hodnocení

0x

Opravu vy šlo provést také pomocí průbojníku - vyseknout do stávající poškozené plochy otvor patřičného průměru (nástroj by asi byl k zapůjčení třeba u instalaterů) a stejným průbojníkem vyseknout záplatu z nového kusu krytiny. Tu pak vlepit do vzniklého otvoru a eventuální netěsnost dokončit transparentním silikonem...

takhle jsme také opravovali. Ve výsledku jsme to místo stále viděli a trápili se, že je to vidět. Ale žádná návštěva si toho nevšimla do doby než jsme jí upozornili. Asi tak... :)

rabban*
hodnocení

0x

Takovou dírku mi "vyrobil" malý synovec kladívkem. Soused podlahář k opravě použil přibližně stejný postup, který psal strejc tj. průbojníkem vysekl dírku a z kusu zbylého pvc vysekl záplatu se stejným vzorem. Ovšem na zalepení použil nějaké lepidlo na zcelování spár v PVC (hodně řídké čiré). Dá se běžně koupit v jakémkoli podlahářství. Podlaháři ho běžně používají při spojování pásů PVC na velkých plochách. Lepidlo "rozleptá" k sobě přiložené hrany tak, že dojde k jejich slití a povrch krytiny je opět vodotěsný.

technikjirik*
hodnocení

0x

Stal se mi podobná průšvih. Vyřešil jsem to podlepením pomocí lepící pásky a lepidla na pvc. Ale to byl jen čistý řez bez deformace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]