Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém s vyrovnanou podlahou v panelakovem bytě.
Kamarád provedl vyrovnaní podlahy za pomoci samonivelační stěrky Bauhaus podlaha byla ocistena od strzeneho linolea.
Nic nepenetroval protoze se to pry nedela a on udajne uz delal vyrovnani podlahy mockrat.
Problem je v tom ze podlaha neni vubec vyrovnana ale je jeste horsi nez byla predtim je to samy hrbol a jednotlive vrstvy jsou sice slite ale jsou v nich dirky asi od vzduchu a kazda ma jinou barvu(jedna je svetla jedna tmava) a pak to projizdel ježkem.
Redeni vodou provadel dle potreby to znamena ze na pytel vody to bylo urcite daleko vice nez 6 lit.
Jinak spotreba na pokoje 8,12,12 byla 13 pytlu po 25 kg.
Moje otazka ted zni:
Jak je ted možné opravit už udělanou podlahu do roviny abych mohl polozit plovouci podlahu.
Můžu dát ješte jednu vrstvu na již udělanou podlahu naředit dle návodu na pytel 25 Kg 6 lit vody a prostě rozlít na tu hrbolatou nivelani aby se to srovnalo.Nerovnosti jsou v rozmezí 0,2-0,5 mm ale není to plošně spíše u prostřed místnosti a jde to do rohů
Děkuji za radu
Několkrát jsme řešili zmršenou stěrku tak, že se prostě vzala dlouhá hliníková lať a škrábák nebo úhlová bruska a sbrousilo se to. Pokud bylo nutno udělat další vrstvu, pak se dělala jen slabounká šlupka.
Hrbolaté je to proto, že podklad byl asi mírně savý. Proto se dělá penetrace, aby se podklad uzavřel a nesál a aby stěrka dobře přilnula. To mě vždycky dostává do varu, když někdo popírá předepsané postupy se slovy "To se nedělá je to zbytečné" Není to zbytečné a dělat se to má...
Když budete dělat další vrstvu, tak to předchozí určitě napenetrujte a kamaráda už k tomu nepouštějte..
ředění by se mělo dodržet,aby nivelace proběhla v pořádku a udělal bych další vrstvu. max.výška je uvedena na výrobku,ale nikde není psáno, že by se nemohla dělat na víckrát.
Dobrý den,
mám již hotovou podlahu napenetrovat a naredit tedy pytel dle doporuceni a vilit na to a roztahnout treba dlouhou vodovaho a projet ježkem ten jsem koupil v barvách za 150 Kč.
má se penetrovat pod nivelačku. pro roztažení klidně vodováhu či alu lať. dočetl jsem se, že i půllitr vody navíc může stěrku znehodnotit, protože zde probíhá k chem.reakci.
A co říkate na spotřebu kterou jsem měl na ty pokoje 8,12,12 - 13 pytlů?takže nemám znovu nalit na celý povrch jen na místa kde jsou nerovnosti?penetrovat tim co se penetruje podlaha něž se na ní da stěrka
Zjisti kolik potrebujes dorovnat a dle toho kup nivelacku/sterku a dej jen nutne mnozstvi.
Penetrovat se to urcite melo, resp. mel se dat kontaktni mustek, ten ted budes pravdepodobne take dat aby se tyto dve vrstvy dokonale spojily.
doplněno 07.08.11 10:42:nevim jak to mas spatne, ale je zde moznost to co vyleza oseknout/obrousit a pak lokalne zatmelit tmelem na podlahy.
postup je takový podlahu důkladně vysát velké prohlubně a trhliny zamáznout stěrkou pak napenetrovat a vylít nivelačkou rozválet ježkem to kvůli odstranění vzduchu z povrchu podlahy, na botech něco jako horolezecké mačky , obyčejné zanechávají stopy ,míchat dle návodu
Jaka je obecne doba na zpracovani nivelace zvladnu to sam namíchat celých 25 kg rozlit na zem roztahnout hladitkem pojezdit jezkem a michat dalsi pytel a znovu udelam to sam nebo je potreba vice lidi
na nerovnosti 0,2 mm bych se vykašlal.dal bych podložku proti kročejovému hluku a ta to vyrovná.
JABRAKA
jenže ja mám po nivelaci od 2mm do 1 cm.
No dneska sem to napenetroval a zitra to udelam znova a sam bez kamarada
Takže základem uspěchu byla podle mě uspěšná penetrace na podruhé bez kamara se to povedlo myslím až moc dobře při dodržení přesného poměru vody je to uplně jiná práce.
Výsledkem je je jednolitá podlaha stejné barvy večer když jsem odjížďel tak i jednotlivé vrstvy nalevů byly spojené krásně bez hrbu nebo tak jinak.
Takže šlo to tak dobře na moje překvapení že se opravil všecny tři již hotové pokoje a dneska strhnu lino i v další místnosti a chodbě a udělám to v celem bytě a můžů byt klidny že podlaha nepopraská za pár měsíců.
Takže všem co poslali odpoveď moc děkuji za radu která byla pro mě velmi důležitá a bohužel i poučná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.