Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s paletama atyp

Od: swim* odpovědí: 8 změna:

zdravim všechny poradce,

po stavbě mi zbylo asi 70 palet o rozměru 96 x 72 cm. Když jsem kupoval material byla jedna paleta za 180 korun. ten od koho jsem to kupoval už zkrachoval a v normalní výkupu palet tento rozměr nechtěji. Nemate nějaky napad co s tim? Nevíte zda je někde vykupují?

Díky Honza

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

inzerovat ve vašem okoí jako nepříliš kvalitní palivové dřevo, starší typy kamen by to mohly spolknout i s hřebíky. jnak nevim. Mira

ladinpraha*
hodnocení

1x

Pokud vím, tak vykupují pouze europalety 120x80 a to ještě musí být nové nebo zánovní. Tyhle atypické jedině někomu na topení nebo pokud jsou jako nové, tak si z toho chalupáři vyráběli palubky.

olaf71*
hodnocení

0x

ode mne z práce se atypické palety dávají do výkupu a myslím, že nám za ně dávají 40 Kč. bohužel nevím, jak se ta firma jmenuje a na netu to nemůžu najít.

dobrak*
hodnocení

0x

Pokud nemáte pec ,je vám to k ničemu.Kdyby jste měl zájem to levně odprodat a jste ze Severní Moravy ,mám zájem.

raadek*
Zkuste je nabídnout firmě, která prodává palivové dřevo na jednorázových paletách. R.

hodnocení

0x

Pokud jste z oklí Jihlavy, vím o firmě, která dělá ekobrikety - dokáží pomlet palety i bedny i s hřebíky a pak z toho dělají brikety. Je ale možné, že by stáli i o palety jako takové.

cepagis*
hodnocení

0x

180Kč jako záloha za nestandardní rozměr je dost. Nejdřív bych řešil z jakého jsou palety materiálu, jestli byly skutečně kontruovány na více použití nebo se jedná o jednorázovky. Ono dnes se lze setkat i s europaletami, které od pohledu nemohou víc jak jedno použití vydržet. Pakliže se jedná o jednorázové, tak někomu darovat či prodat na spálení. Ale jelikož je s tím práce (rozebírání, vzhledem k měkkému a tenkému dřevu menší výhřevnost), moc od toho neočekávejte. Soused je kupuje za 20Kč/ks. Pakliže jsou opravdu bytelné, tak někomu např. prostřednictvím Aukra nabídnout k jinému využití. Já jsem si z nich takoto postavil přístřešek na dřevo...

My jsme palety pracně rozebrali a použili na stavbu altánu, stačilo dokoupit trámky. Dají se také využít na stavbu kompostu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]