Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nedávno u nás v činžáku proběhla rekonstrukce el. rozvodů. měnili hlavní rozvody po domě a domů jsem dostal skřínku s jističema (původně byla na chodbě). Teď cca po 3 měsících jsem z hrůzou zjistil, po tom co jsem dostal ránu od lednice, že mám u jedné větve jističů přehozenou fázi a nulák. Po bytě jsou ještě staré rozvody takže v zasuvkách je nulák spojen se zemnícím kolíkem. Původně jsem si myslel, že mám špatnou lednici, ale po tom co jsem ji vyměnil za novou se situace opakovala. Mimochodem na stejné větvi mám i zasuvku v koupelně, ale naštěstí si do ni připojuji jen plastový fén nebo holicí strojek. Jak mám dále postupovat? Není tohle už na žalobu firmy, která tu rozvody rekonstruovala nebo aspoň na úhradu nákladů s tím spojených? Já do elektriky nedělám a ani se do ni nehrabu, ale co jsem se ptal tak jsem mohl vyhořet popř. to mohlo někoho i zabít. Díky za odpovědi..
Průšvih to každopádně je - alespoň revizák nebo ten, kdo se pod to podepsal by mohl mít problémy, u paneláku s dvouvodičovým rozvodem by si měli při přepojování rozvaděče dát sakra pozor. To že jsou vodiče barevně nerozlišené není omluva... Na druhou stranu, oprava je práce na pět minut, ale i tak bych to písemně reklamoval.
S tímhle problémem jsem se už taky setkal. Není to ani tak na vyhoření, jako spíš na zabití. Hlavně revizáka, který se pod to podepsal. Jasně z toho vyplývá, že se na to ani nepodíval, protože by tuhle závadu musel velice snadno zjistit. Každopádně si ztěžujte. Myslím, že je to na odebrání licence.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.