Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískovcový žlab - jak se vyrábí?

Od: milis® odpovědí: 3 změna:

Pokusil jsem se z pískovcového kamene vytesat žlab na květiny. Používal jsem klasický majzlík. Práce šla neuvěřitelně pomalu a proto jsem se dostal asi pouze centimetr hluboko. Jakým způsobem si lze práci ulehčit a urychlit? Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co tak zkusit diamantový kotouč v rozbrušovačce? Když zvládne řezat kvalitní beton, neměl by mít problém s pískovcem. Jen pozor na oči!

kjanik112*
hodnocení

2x

Na pískovec se používá velmi tence vykovaný sekáč, a klepe se na něj dřevěnou paličkou. Kupovaný sekáč je doslova "tupý kůl", je třeba jej nechat překovat u kováře. Pískovec se dá dobře řezat řezacími kotoučky na keramiku o síle 1,5 až 2 mm. Ale pozor- je třeba větrací otvory v brusce přelepit lepící páskou. Bruska není na práci v prachu konstruovaná a písek by zničil ložiska.Těch pár řezů to vyřeže i bez chlazení.

ko
hodnocení

0x

Zkuste vrtačku(obyč nebo akumulátorovou) a frézovací vrták, v nouzi i obyčejný (většího průměru). Ale počítejte s tím, že vrták je pak na vyhození. Zkoušel jsem i elektrikářskou korunku na krabice do zdi(s vydiovými zuby) v makitě, ovšem vrtat bez příklepu a přílišného tlaku. Pískovec praská bez varování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]