Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě bytu - vzor smlouvy

Od: fiala* odpovědí: 3 změna:

Zdravim vsechny. Potrebuji si nutne koupit byt, nechci ale pres realitni kancelar. Castecne budu hradit naklady hotove a zbytek penez si musim pujcit od banky. Zatim se rozhlizim, mozna koupim primo od developerske organizace (t.z. bez RK) nebo pokud najdu nekoho, kdo byt prodava jak postupovat a na co si dat pozor? Nemate nekdo link na vzory smluv atd...?

Predem dekuji vsem za odpovedi

Erik F.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

2x

vzory.cz/...

doplněno 05.08.11 15:39:

penize.cz/...

fiala*
hodnocení

Dekuji mooooooc Michale

lucies*

Hlavně nešetřete na úschově peněz u advokáta nebo notáře. Radši dát pár tisíc než přijít o miliony. Já jsem to měla ošetřeno tak, že kupní smlouvu jsme podepsali až po tom, co peníze dorazily k právníkovi a ten je směl vyplatit prodejci až po tom, co jsem přinesla výpis z katastru s mým jménem. Předtí jsme samozřejmě měli podepsanou smlouvu o smlouvě budoucí. A ještě pozor na daň z nemovitosti. Pokud ji neuhradí prodávající, musíte ji uhradit vy. Jsou to 3% z kupní ceny nebo z odhadní ceny - záleží, která je vyšší, proto je ideální, když se tyto dvě částky výrazně neliší (nejlépe vůbec). Já jsem to měla opět ošetřeno ve smlouvě tak, že tyto 3% zůstaly opět u advokáta do té doby, dokud prodávající nepřinesl potvrzení o zaplacení z FÚ. Takže vlastně po zápisu mého jména do katastru dostal prodávájící 97% prodejní částky a zbylá 3% až po potvrzení z FÚ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]