Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zničit houbu (nebo plíseň) v podlaze?

Od: alljun* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, na chalupě nám během 1-2 měsíců "vyrostla" nějaká houba nebo plíseň v prkenné podlaze. Nějaké fotky jsou přiloženy. Potřebujeme nutně poradit, co s tím máme dělat nebo kam se můžeme obrátit o pomoc (chalupa je v Beskydech). Nemáte, prosím, někdo s něčím podobným zkušenosti?

Díky předem za radu nebo Vaše zkušenosti.

Alena

Jak zničit houbu (nebo plíseň) v podlaze?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladicek*
hodnocení

1x

Mechanicky odstranit a nastříkat na postižené místo savo,případně i zopakovat. Houba i plíseň by měla zmizet. Samozřejmě po odstranění plísně i při zásahu tímto přípravkem dobře větrat .

lui*

SAVO je v tomto případě na nic. Škoda peněz. Opravdu fungují jen přípravky, které tu už nahoře někdo radil. Přípravky s kyselinou boritou. Já vím na 100%, že je v Bochemitu QB. Ten funguje. Litr stojí asi 130kč. A já osobně ho aplikuji postřikem(rozprašovačem) na zeď. Ale pokud se mi nepovede ji zahubit, tak bude muset nastat druhé kolo, to jsem vyčetl z internetu, a to navrtat zeď do 2/3 tloušťky dírami ve dvou až třech řadách, a napustit je naředěným roztokem asi 1:3 - 1:5 stejným přípravkem. V každém případě větrat, vysoušet, větrat, vysoušet. Je to houba, a voda ji nesmírně chutná.

Savo skutečně ne! Je to jen krátkodobé řešení a houba se vrátí a čas mezi tím, kdy ji odstraníte se bude jen zracovat. Zkusil by jsem fungicidy, které plíseň "požírají"

des*
hodnocení

0x

Zde je podrobný návod na zničení dřevomorky domácí. hobby.idnes.cz/...

streep*
hodnocení

0x

Krásná dřevomorka Vám vyrostla. Dům zapálit nemusíte, odstranit se dá. :)Jenže do budoucna, v chalupě se musí větrat a odvlhčovat. Jakmile ji zavřete a odjedete, dřevomorka se znova objeví.

ann*
hodnocení

0x

Houby Vám rostou pod postelí :D to už na ně ani nemusíte vstávat z postele. Přeji úspěšný boj s nejistým výsledkem ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]