Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokra zed

Od: petral* odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

nedavno jsem koupila byt (prizemi, cihla, pod nami neudrzovane sklepy, nova plast okna a prave zateplujeme fasadu) a ted po trech mesicich uzivani mam zed za kuchynskou linkou vlhkou (spis mokrou), plisen uz dorazila take a bez neustale beziciho odvlhcovace je vlhkost v byte okolo 70%. Uz kdyz jsem byt kupovala, tak v tech mistech byla trochu plisen, ale byt nebyl dlouho uzivany/vytapeny/vetrany a tudiz jsem to nepovazovala za vyznamne. Chyba :/. Hned za problemnatickym mistem je koupelna a jsou tam vedene stoupacky, problem bude tedy nejspis s nimi. Moje otazka - jak nejlepe v tomto pripade postupovat? Predpokladam, ze co nejdrive kontaktovat nejakeho odbornika. Nevim ale bohuzel vubec koho :(. Idealne bych reseni tohoto problemu chtela spojit s predelanim koupelny, ale hlavne se chci zbavit toho vlhka :/. Prosim poradte.

Petra

(Praha)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Začala bych s instalatérem,aby potvrdil,nebo vyvrátil chybu ve stoupačkách.

fjvgj
hodnocení

0x

1. zjistit zdroj vlhkosti, pokud je z druhé strany koupelna tak tipuju zatékání kolem vany, sprchy, nebo vadná trubka. Pokud to není koupelna, tak jde vlhko nejspíš od základů nebo od chodníku = zvenku odkopat a izolovat (nopovka + drenáž), nebo i podříznout barák. Další možnost je odvětrávaná dutina pod podlahou, zvětšit odstup nábytku od stěny a větrat a větrat, stříkat savem (ale to je jen nouzovka). Nebo se odstěhovat a černého Petra předat dál...

2. ad zateplení (předpokládám polystyren) - pokud jsou základy vlhké, tak se sokl domu musí zateplit s odvětrávanou dutinou (mezera mezi soklem a izolací 2-3cm), v létě větrá, na zimu se uzavře (jinak by izolace ztrácela smysl). Pokud se vlhký sokl neprodyšně uzavře izolací, tak se výrazně zvýší vlhkost na vnitřní straně zdi - ohlídejte si to.

technikjirik*
hodnocení

0x

ze všeho nejdřív, bych kontaktoval správce domu, ať zjedná nápravu. Pokud je byt v osobním vlastnictví, pak máte nějaký ofnd oprav a sjednaného správce nebo údržbáře. Pokud toto z nějakého důvodu nelze nebo to nefunguje pak teprve si sjednejte odborníka, ve vašem případě asi vodoinstalatéra a ten už si s tím poradí. Takto na dálku navrhovat technické řešení je jen hypotetické plácání písmenek, když není zatím známa přesná příčina. Od základů to asi nebude, protože nikdo nebude dělat zateplení na mokrou zeď. Takže příčina asi bude jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]