Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasouvací dvířka u skříní - nejdou vyndat

Od: climb* odpovědí: 5 změna:

Mohl by mě někdo poradit co mám dělat, když potřebuji vyndat a renovovat zasouvací dvířka u skříní ve zdi? Bohužel dvířka nejdou vysunout z vodících lišt. Ve dvířkách jsou zaklížené hranolky, které jezdí v dráze lišt. Chtěl bych provést renovaci dvířek a rámu kolem . Odstranit starý nátěr a v konečné fázi přidělat místo hranolků nějaké kolečka, protože se staré lišty zadrhávají a také nevím jak je umístit , aby nevypadávaly.

Děkuji climb

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Nějak se to tam muselo namontovat, nebo to bylo v kuse už při montáži?
Asi bychom ocenili pár foteke toho, přes co to "nejde".
Hezký den.

jabraka*

Spíše se pronesl horní díl skříňky.Dvířka potřebují nadzvednout v poloze "vprostřed".Stačí tedy rozepřít nějakým prkýnkem uvnitř a půjde to!

JABRAKA

hodnocení

0x

Mimo to, co uvádí jabraka, lze hledat příčinu i jinde. Do horní či dolní drážky může být dodatečně vložena slabounká lištička, která brání nežádoucímu vypadnutí dveří. Stejně tak je možné, že zmiňovaný hranolek není zaklížen, ale z vnitřní strany dveří zajištěn některým ze spojovacích prvků (vrut, hřebíček...) A co samotné lišty? Jsou opravdu přiklíženy nebo jinak připevněny?

climb*
hodnocení

Chlapi,

přečetl jsem si Vaše odpovědi a díky. Ale bohužel jsem se to znova kontroloval a opravdu je všechno zaklížené a žádný červík (šroubek) ani hřebík nic nezajišťuje. Rovněž si nic nesedlo, protože to je bohužel u stropu a hlavně máme to asi ve 4 skříních to samé. Tak fakt nevím jestli vzít ppřímočarou pilku a uříznout a pak přidělat k tomu nějaké malé kolečka?

Díky climb

jabraka*

To Climb:

Zkus ještě to,že dvířka šoupneš na stranu a na druhé straně se pokusíš pomocí dlátka kolejničku nadzvednout.Měla by být přiklepnuta několika hřebíčky.Není důvod ji přilepovat,ale stejně spoj povolí.Hřebíčky vyndáš a zopakuješ to z druhé strany.

Musí to jít!.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]