Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba do USA - poštovné

Od: blesk1996 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chci se zeptat když jsem si něco objednal z ameriky zaplatil kartou tak mi to přiveze nějaká společnost a ta si ještě bude účtovat něco nebo to už bude zaplacený z tý ameriky. děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hansschuman*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Mělo by Vám být naúčtováno přepravné, balné a celní poplatek .

Hans S.

blesk1996
hodnocení

Celné - jako clo? já to mám za 20 dolarů tak mi clo nedají.

hansschuman*

Bližší informace naleznete zde i s grafickým znázorněním nákupu v USA

www.nakupujvameri/...

Hans S.

doplněno 04.08.11 17:14:

Pokud bude hodnota Zboží opravdu 20EUR, budete osvobozen nejen od cla, ale i od DPH

doplněno 04.08.11 17:34:

zde schema

Platba do USA - poštovné
blesk1996
hodnocení

JJ tuhle stránku jsem si taky našel před objednávkou já jsem si objednal nabíječ za 22,99dolarů+9,99dolarů poštovný takže mi jenom naúčtujou přepravu? děkuji

luigivercotti

Většinou uvádějí shipping + handling, což je poštovné celkově, takže už žádné poplatky nebudou, kromě cla, ale to je většinou do 5000 hodnoty uvedené na balíku...nakupuji ze státu dost často, takže si nedělejte starosti...ještě se mi za 15let nestalo, že se něco stratilo nebo že bych platil nějaké jiné poplatky...

blesk1996
hodnocení

Myslel si od 5000 nebo do, teďka si mě vystrašil :)

petrsinger*

Moje zkušenost (nákupy v Hong Kongu) je taková, že pokud není celníkům 100% jasné jakou má zásilka hodnotu, tak Vám zásilku nepustí dál a musíte prokazovat skutečnou hodnotu. Mě se to stalo u zásilky za 20 USD.

Nakonec jsem sice neplatil ani clo ani DPH, ale stejně jsem musel zaplatit poplatek 96,- Kč. Poplatek se platí české poště za zvýšenou pracnost při předkládání k celnímu řízení. A za těch 96,- Kč jsem obdržel bonus v podobě měsíčního (!) zdržení zásilky od doby, kdy celníci zásilku dostali do doby, kdy mi ji pošta s účtenkou dodala.

Takže na to pozor - doporučuji nechat na balík přidělat obálku s fakturou a podrobným cenovým rozpisem zboží (pokud je hodnota pod 22 EUR). To by mělo stačit k tomu, abyste se vyhnuli martiriu s prokazováním hodnoty zásilky, nepříjemnému zdržení a účtování poplatku.

blesk1996
hodnocení

Fakt? Já si to poslal s hobbyking.com a všude píšou že jim to přišlo 7-14 dní takže tam nejspíše tu cenu píšou (doufám).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]