Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mini zahrádka na balkoně

Od: morena* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

mám takový kuriozní nápad. Bydlím v bytě v posledním patře s docela prostorným balkonem a mám 2 kocoury. Už dlouho přemýšlím, že bych jim na tom balkoně zřídila nějaký koutek s přírodou.

Můj nápad je, že bych tam udělala nějakou mini plochu o rozloze 120 cm x 100 cm. Nějakou větší nádobku o těchto mírách, naplnit ji hlínou, zasadit trávou, do rohu menší stromek či keřík a vsadit lavorek s vodou a rostlinkami jako jezírko :D

Asi to zní vtipně ale myslím že to není uplně nezrealizovatelné.

Proto se chci zeptat, jestli tu někdo náááhodou nemá s něčím podobným zkušenosti, či nemá nějaký trefný nápad jak na to. Já se o tom s nikým nemůžu poradit - nikdo totiž neví.

Za každou radu budu vděčná.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proč ne? Mohlo by to být moc krásné. U klempířů si nechat vyrobit z hliníkového plechu takovou jako vaničku. Možná, že i s odtokem, aby voda, která tam naprší nebo se při zalévání přelije, mohla odtéct. To celé přizvednout a zapasovat do dřeva *placni* Koukat po obrázcích japonských zahrad a tam najít inspiraci. A hloubku té vaničky? Podle kořenů největší rostliny a po diskuzi se zahradníkem *jasne*

morena*
hodnocení

Dobrý nápad s tím klempířem...hmmm zasazené ve dřevě, to bude nádhera, už aby to bylo :) Naštěstí mám balkon zasklený, takže mi tam pršet nebude, to by byl odtok opravdu k těm sousedům *haha*

Jdu mrknou na ty japonské zahrady...

simo*

nápad máte určitě perfektní, měl jsem podobný, ale stím že by se tam pěstovaly třeba rajčata nebo papriky nebo hrášek byli by to sice jen třeba 5 rostlinek od každého, ale společně stím zasklením je to super skleník a teoreticky by mohla být úroda 2x do roka :-D :-D pěstování zeleniny na balkónech je sice už možná přemrštěné, ale proč to neskusit :-D ale radím raději sehnat plastovou nádrž a né hliník, protože ten plast vydrží věčně a nejspíš bude i levnější

vhkbk

koukněte na plastové dětské pískoviště, to by jako květináč pro zahrádku mohlo vyhovovat.

morena*
hodnocení

No to je přesně ono! Přesně takový nápad jaký mě nenapad a jaký jsem potřebovala *palec* Děkuji moc

morena*
hodnocení

super...moc díky za radu

marenka*

Zkuste se podívat tady. living.cz/... Hledala jsem a moc se mi tam líbí ty poslední fotky, na nich máte i pidi jezírko. *frajer*

doplněno 05.08.11 08:59:

Fotka na konci článku, ne až ty úplně dole. Ta je parádní. *placni*

morena*
hodnocení

to jste mi ani neměla posílat, to je nááádhera, ten orientální balkon...ach...zustane v mých snech *smich*

barbakan*
hodnocení

0x

To záleží na sousedovi,který bydlí pod Tebou,jestli ti nevynadá,že mu stéká voda s hlínou na jeho balkon.

morena*
hodnocení

Děkuji VÁM za rychlou odpověď. I o tomhle jsem přemýšlela a proto tam chci tu spodní nádobu, která by mohla být asi z plechu nebo plastu?

jabraka*
hodnocení

0x

Holky,moc krásné sny!Také jsem míval v mísách miniskalku a ve větších kyblíkách pěstoval rajčata.Ale je tu jedna věc,kterou je potřeba domyslet.Spočítat si,kolik ta nádhera váží.A jedna věc je použití zahrádky v lodžie a jiná ve visutém balkoně.Dnes jsou u paneláků balkonové nosné desky leckdy v havarijním stavu,že sotva unesou samy sebe.

JABRAKA

morena*
hodnocení

tak my máme naštěstí jedny z novějších paneláků takže ty balkony jsou pevné...snad *andel* ale máte pravdu že váhu je třeba předem zvážit, nemůžu tam navalit hlíny jako na zahradu, že jo.

buss
hodnocení

0x

Proč ne? Rostou tam teď rajčata v kyblících, byli i okurci... co tak vyřazená vana po děcku? Lidi tam toho pěstují (i ptáci, někteří králíky ...), stačí se dívat po lodžiích, balkonech. Jen aby nic nepadalo, neteklo mimo.

elda*
hodnocení

0x

Já bych se spíš bála toho, že udělám krásnou minizahrádečku a jakmile tam pustím kočky, tak do hlíny se vyčůrají a vykadí a stromek zničí...

morena*
hodnocení

:) to u mě naštěstí nehrozí, mám vychované chlapečky *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]