Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový kuriozní nápad. Bydlím v bytě v posledním patře s docela prostorným balkonem a mám 2 kocoury. Už dlouho přemýšlím, že bych jim na tom balkoně zřídila nějaký koutek s přírodou.
Můj nápad je, že bych tam udělala nějakou mini plochu o rozloze 120 cm x 100 cm. Nějakou větší nádobku o těchto mírách, naplnit ji hlínou, zasadit trávou, do rohu menší stromek či keřík a vsadit lavorek s vodou a rostlinkami jako jezírko :D
Asi to zní vtipně ale myslím že to není uplně nezrealizovatelné.
Proto se chci zeptat, jestli tu někdo náááhodou nemá s něčím podobným zkušenosti, či nemá nějaký trefný nápad jak na to. Já se o tom s nikým nemůžu poradit - nikdo totiž neví.
Za každou radu budu vděčná.
Proč ne? Mohlo by to být moc krásné. U klempířů si nechat vyrobit z hliníkového plechu takovou jako vaničku. Možná, že i s odtokem, aby voda, která tam naprší nebo se při zalévání přelije, mohla odtéct. To celé přizvednout a zapasovat do dřeva Koukat po obrázcích japonských zahrad a tam najít inspiraci. A hloubku té vaničky? Podle kořenů největší rostliny a po diskuzi se zahradníkem
Dobrý nápad s tím klempířem...hmmm zasazené ve dřevě, to bude nádhera, už aby to bylo Naštěstí mám balkon zasklený, takže mi tam pršet nebude, to by byl odtok opravdu k těm sousedům
Jdu mrknou na ty japonské zahrady...
nápad máte určitě perfektní, měl jsem podobný, ale stím že by se tam pěstovaly třeba rajčata nebo papriky nebo hrášek byli by to sice jen třeba 5 rostlinek od každého, ale společně stím zasklením je to super skleník a teoreticky by mohla být úroda 2x do roka
pěstování zeleniny na balkónech je sice už možná přemrštěné, ale proč to neskusit
ale radím raději sehnat plastovou nádrž a né hliník, protože ten plast vydrží věčně a nejspíš bude i levnější
Zkuste se podívat tady. living.cz/... Hledala jsem a moc se mi tam líbí ty poslední fotky, na nich máte i pidi jezírko.
Fotka na konci článku, ne až ty úplně dole. Ta je parádní.
Holky,moc krásné sny!Také jsem míval v mísách miniskalku a ve větších kyblíkách pěstoval rajčata.Ale je tu jedna věc,kterou je potřeba domyslet.Spočítat si,kolik ta nádhera váží.A jedna věc je použití zahrádky v lodžie a jiná ve visutém balkoně.Dnes jsou u paneláků balkonové nosné desky leckdy v havarijním stavu,že sotva unesou samy sebe.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.