Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levné vstupní schůdky

Od: bvfr odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, už několik dní si lámu hlavu nad tím, jak udělat před vstupní dveře do domku schůdky. Jednalo by se o dva stupně, s tím, že ten druhý by byl už v úrovni prahu dveří. Tvarově nevím, jak bych to popsal a kreslit se mi nechce - zkrátka takové aby se dalo chodit po třech stranách - jestli mi rozumíte. Co se týče materiálu - jelikož mám stěny obloženy dřevem a na terasu, která bude okolo schodiště plánuji také dřevo (nebo možná WPC) myslím si, že kdybych i tyto stupně udělal ze dřeva - bylo by toho už moc, proto by se mi asi nejvíc líbila z betonu. Rozhodně né monolit. To je moc pracný a málo kvalitní. Raději bych zvolil něco prefabrikovaného (vibrolisovaný beton přece jen něco vydrží). Dalším velmi důležitým kritériem je cena. Po stavbě jsem dosti vycucnutý a jak tak koukám po netu - vše mi přijde dost drahý. Vím, že se nabízí možnost schůdků z palisád, ale přijde mi to moc pracný a cena taky není nejnižší. napadlo mě zkusit to vyskládat z takových těch "svahovek a na ně jako pochozí vrstvu dát bet, dlaždice. Nevím jak to ale spojit. Slepení nějakou chemickou cestou už po mých zkušenostech moc nevěřím a u provrtání a sešroubování se bojím praskání při vrtání, nehledě na zatékající vodu a mráz. Dala by se použít chemická kotva, ale to už je moc složitý.

Chybí mi nějaká inspirace. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

pěkný je to z palisád,ale drahé. šlo by to nahradit různými typy obrubníků, dělají se vysoké, které vypadají jako složené palisády, dlažba do toho

bvfr
hodnocení

A nemáte nějaký obrázek z těch obrubníků? Moc si to nedokáži vybavit a představit. Zkoušel jsem googlit, ale většinou samé palisády se zámkovkou.

olaf71*

když zadáte palisádové obrubníky, tak jich na Vás pár vybafne

bvfr
hodnocení

3D model na rychlo

Levné vstupní schůdky

bvfr
hodnocení

Dobrý večer, chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s vrtáním do vibrolisovaného kvalitního betonu. Konkrétně jsem vymyslel řešení schodiště z obrubníků, které však potřebuji na kolmo nějak pospojovat - zřejmě přes ocelový úhelník a hmoždinku. Obrubníky mají výšku 200 mm a já potřebuji výšku jednoho stupně cca 180 mm => není možné je zabetonovat. Pro konkrétnější představu přikládám obrázek. Cenově mě toto řešení vychází na pakatel, za podmínek dobrého spojení. Dík

Levné vstupní schůdky #2
olaf71*

vrtat se dá normálně dobrým nářadím, nevím však, co to bude dělat při vrtání na kraji. Ta kombinace dřeva a těch beton.schodů na tom je šílená. Tam bych viděl spíš komplet dřevo.

bvfr
hodnocení

Z toho vrtání v kraji mám právě taky velký strach. Ta textura dřeva je první která byla po ruce - nechtělo se mi hledat. Nicméně při představě, že teráska bude ze dřeva (viz obr.) a stěny jsou také ze dřeva - což na obr. není mi osobně přijde, že kdybych udělal i ty schůdky ze dřeva, že by tam bylo toho už moc. Je to asi jako když si představím místnost obloženou dřevěnými palubkami na tom lak a nábytek taky z čistého a nalakovaného dřeva. Chci říct, že cítím, že by tyto věci měly být v určitém kontrastu. Ale rozhodně si nechám poradit. Znal bych však rád názore více lidí.

bvfr
hodnocení

Olafe, jelikož si jediný reagující rádce. Rád bych tě poprosil o vysvětlení té kombinace dřevo x beton. Proč je to hrozné. Chápu, že každý máme jiný vkus a každému se líbí něco jiného, ale chci si to nechat vysvětlit a nedělat zbytečné hnusy. Děkuji za případné vysvětlení.

olaf71*

radit si nechej jen ty technické věci, pokud se Ti to líbí, tak to tak udělej, ve skutečnosti to třeba bude vypadat jinak. dělám melouchama zámk.dlažbu a schodů jsem se nadělal několik,ale v kombinaci s dřevěnou podlahou to nikdo nechtě. samozřejmě pergoly atd. jsou v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]