Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřebiče - jakou značku rozhodně ne

Od: antynka* odpovědí: 20 změna:

Plánujeme nakoupit nové spotřebiče (troubu, varnou desku, mikrovlnku, pračku, ledničku, digestoř). Už zde bylo pár dotazů, od kterých značek si je pořídit a mě by zajímaly Vaše špatné zkušenosti, tedy do jaké značky elektrospotřebičů by jste rozhodně nedoporučily investovat?*nevi*

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zjisti si, za kolik a zda se dají snadno zajistit po uplynutí záruční lhůty v případě poruchy náhradní díly. Protože spotřebiče jsou v dnešní době "dělány" tak aby vydržely max.po tu dobu záruční lhůty! A potom "konečná" *bum*

Ale neber mě vážně, ikdyž...!

Logické je že např od výrobků Bo-ch budou ty náhr.díly jó drahší než např. od Zan-ssi ;)

al bunda*

Všichni vyrábějí v Číně...

To ví každý,že se vyrábí skoro vše v Číně,ale ta cena jednotlivých náhrad.dílů je podstatně rozdílná!A na to je taky v dnešní době brát ohled. Je to jako u automobilů, čím luxusnější vůz tím dražší provoz,ale tohle není třeba zmiňovat,že?!

uvedu příklad který mám ještě v paměti.

porucha naší pračky LG: program "kaput" , jeho cena 3600,-

ta samá porucha konkrétně značky Indesit - 1700,-

Řikal to servisák!

a moc by mě zajímalo *nevi*co by stál tento "mozek" pračky např. Bosch, Aeg-Electr., Siemens

;)

al bunda*

No to máš sice pravdu, ale v době, kdy se ti pokazí tyhle díly je pračka natolik zastaralá, že nemá smysl ji opravovat. Lidi, co mají doma dvacetiletou Tamatku jsou ti, kdo moc neumějí počítat, ale proti gustu... Řekl bych, že se nedá říct "tohle určitě ani náhodou". Mám spotřebiče různých firem - nemám s nimi problém.

Představ si, že by výrobci vyráběli "věčné" pračky. Koupíš pračku jednou za život a konec. Jak dlouho by asi trvalo, než by zkrachovali? Je třeba prodávat, vydělávat - ty taky chceš výplatu, ne? Nic nemůže být na věky.
Hezký den.

Jsem přesvědčen, že lidi nejsou až tak hloupí, aby kupovali přístroje s krátkou životností... zkrachuje tedy kdo? Ten, kdo vyrobí kvalitní a dlouhodobě použivatelný přístroj se zajištěným servisem nebo ten s krátkodobou použitelností přístroje? Dneska už platí pravidlo: Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat laciné věci! Potažmo šunt...

al bunda*

Nezkrachuje jenom ten, kdo kontinuálně vyrábí a PRODÁVÁ. Může vyrábět superextrakvalitu - když ji neprodá, zkrachuje. Ale jak řekl Kubinec, dotaz byl o něčem jiném, takže by bylo dobré se vrátit k dotazu. (Čekám, že budu poučen o tom, že taky bych se měl vrátit k dotazu. Díky.)
Lidi jsou hloupí... kdyby nebyli, vypadalo by to tady podstatně jinak - třeba by neprosperovalo tolik vietnamských tržišť - například.
Inteligence na planetě je konstatntní, lidí ovšem přibývá.
Hezký den

Souhlasím!

Ale myslím že dotaz byl jakou značku doporučujeme!

Já jsem to mylsel tak,že je vcelku "jedno" jakou značku si člověk koupí, jestli si koupí pračku za 7000,- anebo za 30000.-

Stejně to udělá stejnou službu. A jestli tam mám nebo nemám display,nebo že s vámi ta pračka mluví atd.atd. mě je úplně jedno. Samozřejmě se "kouknu" na to v jaké je energ. třídě a tímto to asi pro mě "haslo"! Logické je,že si nekoupím to již zmíněné " géčko " *smich*

Tady uvedu jen mimo téma! Moji prarodiče mají televiz barevnou JVC (mono) už 23 let a za celou dobu užívání bez poruchy! A to televizi hrála od rána do večera denně! Jen baterie v ovládači ty se měnily.

Prostě "trefily" dobrý výrobek

A jiný příklad: kolega pravidelně už to bude asi 6 let mění co dva roky rekrdér dvd (Sencor), vždy "aspoň" využije dvouletou záruční lhůtu! *hi*Jakoby ten přístroj byl stvořen na ty dva roky užívání. Platí pouze za poštovné za odeslání pokaženého spotřebiče a firma mu bezproblémů dá jiný nový(samozřejmě v té samé cenové kategorii). Teď si mohl vybrat a vybral si Sony, takže za dva roky bude zase mít jiný nový *smich*, dám za to ruku do ohně!:)

Jojo... pravda, opravdu jsem se nechal strhnout :D

No, já myslím, že na současném zdejším trhu je poměrně velká konkurence a dá se říci, že žádná z firem prodávajících tento sortiment si nelajsne nekvalitu... Dá se tedy spíš uvažovat o komfortu v poměru s cenou...

jarmik*

To je těžký. Ono se to mění, taky je rozdíl v kvalitě typ od typu od jednoho výrobce. Protože některé typy si nechává výrobce dělat jinde a jenom na to dá svoji značku.

Pár let už vlastní domácnost máme, ale zas tolik zkušeností nemám, co by měl třeba opravář nebo prodavač. Pračky se vždycky řikalo, že AEG jsou OK. My máme už asi 5 let levnou Indesit a běží (tuk tuk tuk).

Lednice Fagor můj táta před pár lety nadával, že jsou strašný - je opravář lednic. Domů jsme ji koupili před třema lety a šla pěkně.

Myčku jsme koupili taky Fagor, ale nějak svítila chyba topení asi po roce. Ale je pravda, že já vůl tam neměnil sůl, tak se to možná zaneslo.

Manželka prodávala kuchyně a varné desky Fagor říkala, že z těch levnějších jsou docela slušné, že reklamace nebyly.

geben

Není to pravda. Např. Whirpool (pračky) se vyrábí v Itálii - a tuto značku, z vlastní velmi špatné zkušenosti - NEDOPORUČUJI!

al bunda*

No vidíš. Já mám v rodině dvě Whirlpoolky a jsou zcela bez problémů.
Hezký den.

jaja5

Taky mám doma pračku Whirpool, je jí chudince už přes 10 let a pere pořád bez problémů. Nemyslím si, že se dá říct "tuhle značku si nekupuj, to je šmejd" , spíš bych se před koupí zajímala, jakej má záruční a pozáruční servis a kde má firma opravny,

siska*

Ahojky . . . sice se zpožděním, ale musím napsat, že s pračkama WHIRPOOL máme tu nejlepší zkušenost! První jsme kupovali v roce 1975 a prala 13 roků a jeětě 3 roky u ségry . . . a nyní kupujeme 3 a jsem maximálně spokojená s kvalitou prádla . . .

Spotřebiče - jakou značku rozhodně ne

antynka*
hodnocení

Takže si myslíte, že jakou značku si pořídíme není až tak podstatný? To se mi moc nechce věřit... Když se procházím po různých obchodeoch prodávajících kuchyně, tak tam vidím úplně neznámé značky spotřebičů, např. nějaké Baetley nebo něco takového název jsem fakt viděla poprvé, takže si ho fakt nepamatuji... Takže nějaké toto Beatley či co bude stejně kvalitní jako známé značky, např. AEG? Tomu moc nevěřím. Nebo opravdu v obchodech a na náhradních dílech platíme opravdu jen za značku? Jak je vidět v jednom z předešlých přspěvků, tak např., značka Sencor nebude to pravé ořechové... Takže raději kvalitnější a dražší spotřebič, ale s předpokladem, že to nebude takový šunt, abych za pár měsíců ty náhradní díly hned potřebovala *ee* A to právě stále nevím, jakou máto kdo s čím zkušenost.

jarmik*

Ano, platíte za značku.

Nevím, jak to doložit, že je to prostě holý fakt. Živím se poradenstvím při kupování a prodávání společností. Je to naprorstý standard ve všech oborech, že půl kapacity dělá fabrika svoje výrobky a půl kapacity dělá na smlouvu pro nějakou světovou značku, která to pak prodává pod svým názvem. Platí to od vysavačů po pivo.

hodnocení

0x

rozhodně by nešel do typu Sencor atd o kterých se člověk doví až v obchodě. Sice to není pravidlo, ale dá se podle toho slušně orientovat. Osobně to filtruju podle ceny. Zamítnu ty nejlevnější a koukám se po středu. Pokud mě něco zaujme ve vyšší hladině, tak pečlivě porovnám jestli se mi to vyplatí ;)

al bunda*

Totéž u mne platí i o té nižší hladině, ale vždycky jsou to spotřebiče, o jejichž značce mám nějakou povědomost.
Hezký den.

mulisi*
hodnocení

0x

Já měla pračku Indesit a přesně po záruční době odešel celý elektronický panel. Co jsem slyšela, tak dříve byly Indesitky kvalitní, ale teď už patří k té horší levnější třídě a nikdo je moc nedoporučuje, protože jsou poruchové a vydrží fakt pouze ty 2 roky. Myslím si, že s výrobky Elektrolux a AEG nešlápnete vedle. Zatím pořád dobrá osvědčená kvalita a dají se pořídit i levnější varianty, než ty nejdržší. Rozhodně myčku AEG doporučuji, má ji hodně známých v okolí už přes 6 let a pořád šlapou jak hodinky. Já sama ji mám taky a (zaklepu) doposud bez nejmenších problémů. Lednice Whirlpool taky šlape už 6 let a je tak tichounká.. Jde o to, že kdybych kupovala nyní, určitě to bude LG nebo Elektrolux. No a u sporáku a trouby se zas až tak co pokazit nemá, takže tam bych to tak dramaticky neviděla. Já osobně mám Gorenje a jsem spokojena.

lm®

U bílé techniky se "prý" doporučuje jako špička Mielle (ale ty jsou dost drahé) potom Bosch a AEG a pak až ostatní.Znáte to koupíte si s kamarádkou úplně stejnou věc a jedna z Vás by mohla opraváře ubytovat a druhá ho nepotřebuje.Je to prostě taky o štěstí.Určitě nekupovat nic neříkající značky,nebudou mít servis,nebo v lepším případě ho mít sice budou,ale filtr,přípravky, prosředky nutné pro provoz budou předražené a jiné tam nepůjdou :((.

Nedám dopustit na myčku Bosch a pračku Elektrolux ještě mikrovlnku Daewoo /ta mi šlape už víc než 12 let bez jediné poruchy/.Naopak velmi mne zklamal náš robot ETA jsou s ním samé problémy ,asi brzy poletí :))-Přeji šťastnou ruku při nákupu.

Miele jsou dle mě předraženééééé! Kamoš měl vysavač za 8mičku a po 3 letech kaput- oprava v řádu několika tisíců.Možná náhoda,ale pokud se pos... tak už to nikdo nedá dohromady za rozumnou cenu. Mám Whirlpool pračku -šlape dobře.*hi*mira

doplněno 20.11.08 21:33:

Ješte jsem zapomněl prej Indesit = hroznej Shit! Nebrat.Dost se objevovaly v reklamách!Dobrej produkt reklamu nepotřebuje ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]