Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat ohledně zapravení oken z vnitřní strany. Pustil jsem se do renovace bytu v panelaku a teď přišlo na na stěny. Když jsem přišel k oknu (mamé po vymene oken, mame plastova) tak jsem zjistil, ze makači co to měnili tak to vypěnili a zaroveň tam dali geotextilii (nevim jestli to rikam spravne ale myslim mozna to je paropropustnou latka?) akorát jim ta pěna přelezla přes rám okna a zaroveň s tím tam přilepili tu látku, takže je tam boule a zapravili to tím, že tam dali na silikon takovou krycí lištu. Chtěl bych to zapravit pěkně tak jak to má vypadat. Tyto krycí lišty jsou na pendrek, navíc padají atd atd. Poraďte mi prosím co s tím? Ještě upřesním, mezera mezi rámem a stěnami není velká( mezera která je vypěněná) je cca 3 cm.
Napadlo mě, seříznout do roviny => porušit textilii a zapravit třeba lepidlem nebo nějakou sadrovou omítkou. Použít taky APU lišty Myslím to správně?
Děkuji moc ..
S pozdravem
Martin
mimo téma: Děkuji panu Jabrakovi, MilanuCukrarovi za jejich skvěle rady a tipy, kterými se při svépomocí prováděné rekonstrukce bytu řídim. Dekuji
Housenko je to cele nejake zpackane
Pokud se jedna o okna montovane pred 10ti lety, moc neverim, ze je to parotesna paska, ale takto bych to resil ja...
Kolem okna vse co nedrzi oblatit, oskrabat , PUR seriznout dle podreby, vcetne folie. Vse napenetrovat, na ram okna nalepit parozabranu Hasoft (ma svuj lep), na zed prilepit folii FORTAXEM.
Nalepit na ram okna APU listy, dle listy dat rohy a cele to zapravit sadrovou omitkou.
U sadrove omitky muzes jit Knauf tl. 5-50mm, Rigips tl. 5-30mm v jednom kroku.
Asi bude mít Jabraka i Milan jiné řešení, ale já bych ořízl pěnu i s textilií, vyházel všechny lišty, díru zacpal něčím podle velikosti spáry (malta, uniflot, finálka) a přemaloval. Okno objet akrylátem...
Makáči? Určitě neřezat, jinak jste si tu pásku platil zbytečně. Doporučuji reklamovat a nechat opravit. Pánové tam foukli víc pěny než měli. Zálěží ovšem co jste měl ve smlouvě co se týče zednického zapravení.
No..tady ta výměna oken proběhla kdysi dávno před 10lety, takže to asi na reklamaci nebude ...
Martine, dělejte co uznáteza vhodné, ale doporučil bych. Určitě nic neřezat, pochopit proč tam je ta parotěsná páska. vyfotit problém, pak budeme řešit co s tím.
Milan
Dobrý den,
tak jsem to vyfotil, jeste to odpoledne nebo vecer nahraju. Napadlo mě jěště jak mám kolem rámu mezeru cca 3cm, kterou ted prakticky kryje lišta, tak .. lištu oddělat, ponechat tak jak to je, akorat na zed prilepit EPS a tím tu mezeru vyplnim. Doufam, ze to pisu spravne a pochopitelne. tím bude špaleta vlastně z EPS.
Martin
Tak přikládám fotky. Foceno pouze telefonem, takze kvalita nicmoc. Sice to uplne nevypada,ale místama ta montážní pěna přelíza přes okraj okna.
Moc děkuji za radu.
Martin
fuj a to nahoře je co? stačí lepidlo , perlinku přilepit (pěkně přes hranu) a natáhnout štuk . a možná tak vyřešit i tu mezeru co je zpackaná... já bych tu pěnu ten přebytek oříznul, dal lepidlo a i s tím vrchním hrůzincem přetáhl perlinkou a zamáznul jemným štukem... dneska jsem dělal taky plastový okno na baráku...špalety přilepil pěnou, na špalety lepidlo, perlinku, pěkně zahladil lepidlem, a zejtra přijde štuk. a hotovo...:D
Hehe .. to nahore je postupne zarovnani horniho zbytku steny, kde odpadlo cca 10 mm omitky a je potreba to postupne srovnat. Neni to hotové.. takže proto to vypada jak to vypada
... prave na ten hruzinec (jak rikas) prijde jeste jedna srovnavaci vrstva nasledne perlinka atd atd atd... no kdyby si videl co jsem z toho vobouchal, tak bys si se toliko nedivil. Stacilo drobne bouchnuti a hromada byla na zemi. Kousek od tohoto mista jsem pod omitkou nasel noviny
a igelit. Tento roh v tom byte je naprostej extrem. Steny jsou krive do vrtule apod. Takze vsechno to chce pekne postupne...ale diky za tip.
housenko, asi bych vzal polystyren (nevím kolik je třeba centimetrů), a přilepil lepidle, zatáhl a obílil.
Děkuji za radu a odpověd. Nějak tak to asi udělám, bude to nejrychlejší. Včera mi to doporučil i jeden známej co takto zapravoval okna. A koukal jsem se 20 mm polystyren to krane zapravi, dam pres to rohy sperlinkou a mezeru mezi ramem okna a polystyrenem vymaznu naslehanym tmelem, protoze dnes jsem videl, ze kdyz je lepidlo, nasledne stuk spojen s ramem okna, tak to pracuje a popraska .. Zkusim to a uvidim jak to pujde a co to bude delat. Mam v byte tri okna, takze treti pokus uz bude ok )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.