Nejste přihlášen/a.
Přátelé,
mám takový nezvyklý dotaz. Tchyně tvrdí, že má v ložnici netopýra, že v noci se jí škrábe po peřině, takže se vždy vzbudí, všude rozsvítí a do rána už neusne, po dvou takto prozitých nocích vypadá trošku jako zombie sama.. Problém je v tom, že jsem byt prošmejdil snad uplně celý včetně skříní, sedaček, obrazů apod. jak ve dne, tak v noci a po netopýrovi žádná známka. Ono to je celkem usmevny, jenže tchyně včera přišla spát k nám - což jak jistě uznáte, není to pravé ořechové
Takže otázka zní: Jak prokázat, že tam je, případně není?
Děkuji za rady vážné i nevážné
V loznicu jsem stravil po setmeni vice nez hodinu cekaje na toho previta - neukazal se! Nuz vydal jsem se jej hledat - vsude jsem svitil, do vseho jsem mlatil, aby se srab ukazal - bez vysledku... Ani prislib stavnateho hmyzu ci naopak vyhrozovani nepomohly a neukazal se... Bud je nespolecensky, nebo tam vazne neni..
Před bouřkou nám vletěl netopýr do bytu, byla s toho lehká hysterie z naší i jeho strany. Nakonec zmatenej zalezl v ložnici nad skříně, mezi uložené věci a nebyl vůbec vidět. Při bouřce jsme nemohli otevřít okno, ale po ní ano a ložnici jsme nechali prázdnou (nikdo nechtěl spát s netopýrem). Ráno jsme všechny věci nad skříní vyházeli, netopýr tam nebyl a už jsme ho ani neviděli - naštěstí nás opustil. Doufám, že to se stane i vám.
Čemu se divíš, necháváš ji samotnou a ona touží po společnosti. Jako záminka dobrý, ne? Ale znám i případ kolegovy tchýně, tam už nastupovala stařecká demence. Tu, když nikdo jiný nebyl doma, navštěvovali rytíři a dokonce se vy... v pokoji na podlahu. Anebo tam ten netopejr je a ty jen špatně hledáš.
Můžete tam nainstalovat CCTV kameru s IR přísvitem, zapnout nahrávání a doufat že se netopír v noci pude proletět.
Nebo další varianta je půjčit si termokameru a ta jednoduše odhalí cokoli živého :D
raduz. Moje babička zase měla večer na lampě hady . Vždycky na nás volala, ať se jdeme podívat, že tam zase jsou
. Snažili jsme se jí vysvětlit, že tam nic není, ale nic nepomáhalo. Ona je tam viděla. Tak jednoho večera vzal táta židli, dal si ji pod lampu a opatrně hady "sundal". Babička mu ukazovala, kde ještě jsou. Když je všechny "pochytal", tak se na nás vítězně podívala a řekla . Vidíte, že tam byli... A od té doby spokojeně usínala
Takže rada kohosi nade mnou, naíjt netopýra a vítězně ho vyhodit z okna, je fakt dobrá. Mohlo by to zafungovat .
no já nevím, spíš bych si myslela, že se jí to zdálo...
já bych ložnici společně s tchýní prohledala, opravdu podrobně a pak dala do okna sítě... (do 100 pořídíš v Bauhausu.) at má klid
Jaké jsou možnosti:
A) netopýr tam je
B) netopýr tam není
a1) najdeš ho a vypudíš ho > tchýně se vrátí tam kam patří
a2) nenajdeš ho > tchýně zůstavá
b1) nenajdeš ho > tchýně zůstavá
b2) nenajdeš ho > tchýně zůstavá
Z výše uvedeného rozvrhu jasně výplývá, že netopýra musíš najít a vypudit, ať už tam je či není.
Doporučuju navštívit to "hnízdo netopýrů" sólo, rozházet pár papírů po zemi, shodit dva tři květináče, udělat smetíkem pár čmouh po zdech a ohlásit "maminko, měla ste pravdu, byl tam já ho vyhnal".
Dekuji za zajem a omlouvam se, ze ted poradte trosku zanedbavam...
Cela situace tak neak vyznela doztracena - netopyr nikdy a nikde objeven nebyl a tchyne uz taky nic nehlasi, takze v tuto chvili je klid, otazka zdali tam skutecne byl a sam zmizel nebo to byl jej jeji vymysl zustava stale otevrena a popravde uz ani po odpovedi nepatram..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.