Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji vyměnit 8 střešních oken. Vím, že chci plast a vybírám mezi FAKRO a ROTO. Firma, která mi bude okna instalovat, tvrdí, že ROTO jsou o dost kvalitnější (německý výrobce) než FAKRO (polský výrobce). Okna ROTO jsou o dost dražší, proto mám dilema, zda nepořídit za cenu ROTO rovnou FAKRO trojsklo, které je cenově srovnatelné s ROTO dvojsklem. Prosím o vaše rady a zkušenosti s těmito dvěma značkami. Četla jsem na oboje pochvalné, ale i negativní recenze.
Moc děkuji za jakýkoliv názor, zkušenost, radu.
S pozdravem,
Klára
ja mam plast ROTO dvojsklo alpine + zateplovaci blok, zatim spokojen, nevim zda fakro dodava zateplovaci bok tim bych zacal.
navic neni cena jako cena, pokud se budes snazit najdes dodavatele s lepsi cenou plati pro ROTO.
díky za typ
ještě by mě zajímalo, jaký typ máš
já vybírám mezi R4 a R6, cenový rozdíl cca 3 tisíce, R6 samozřejmě lepší izolace, vyplatí se pořídit R6? Je znát ten rozdíl v izolaci a kvalitě?
díky za odpověď,
Klára
Kvalita bude stejna, bral bych R6 kde je lepe vyreseny zateplovaci blok (o proti R4 je delsi, bude lepsi pro navazani na izolaci)
Hodnoty jsou u R6 dvojskla o 0,1 lepsi, u trojskla uz je vyraznejsi rozdil.
Ja mam okna 2 roky v te dobe byl jiny nazev, mam plastove - kyvne na 99% jsou stejne jako R4.
Ja mam R4 a nemam s kondenzatem problem a to i bez proudeni tepl. vzduchu od radiatoru, ale hlavne zalezi na podminkach.
Sel bych do R6 a trojskla, zde pokud bude vse dukladne namontovane vcetne izolace nedojde k roseni skla, ramu a to i bez vytapeni pod oknem, navratnost sice par let, ale pobyt to zprijemni hned
Jeste takova mala rada, pokud namontujes okna a az za rok dva budes zateplovat, zakryj parotesnou folii co je kolem ramu, jinak ti ji UV znici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.