Nejste přihlášen/a.
Ahoj, když si nechám udělat na střeše solární elektrárnu a eletřinu budu za výhodnou cenu prodávat distributorovi, jak je ošetřeno to, abych normální (levnou) koupenou eletřinu neprotočil skrz druhé hodiny zpět do sítě a tim pádem více vydělal?
neboj nevydelas, ale prodelas, resp. fakturovat distributorovy budes z hodin, ktere budou napojene na solarko. Tve hodiny, ktere mas od distributora pro fakturaci spotreby budou mit brzdu tj. budou se tocit (naskakovat) jen pri spotrebe. Pokud by jsi presto vyrobil vice nez jakou mas spotrebu tyto hodiny budou stat a hodiny pro solarko se budou tocit, z techto se pak uctuje.
Jsou i hodiny, ktere dovedou vse, ale nepredpokladam, ze ti je daji.
Delam v tomto oboru, sice jine zarizeni, ktere bezi paralerne se siti, bud kopiruje spotrebu tj. jednoduse receno elektromer stoji nebo se prebytek ci vse prodava, ale nejak si nedovedu predstavit, ze ti daji povoleni na prodej.
vsak jsem napsal, ze se distributorovy bude uctovat z hodin od solarka, je to dotovane, pak tedy vyhodnejsi a tva spotreba pojede na hodiny od distributora normalni tarif.
ptal jsi se co se stane, kdyz vyrobene el. energie pujde smerem ven pres stavajici hodiny, hodiny budou stat a el. energie pujde smer distributor. Z hodin ktere budou napojene na solarko ti pak bude distributor platit.
Je vesmes jedno zda ji spotrebujes vsechnu nebo neco das ven. Vzdy se bude brat kolik jsi vyrobil(elmer. solarko) zde dostanes zaplaceno
Kolik jsi spotreboval tj. tvuj elmer. to zaplatis.
Vzdy bude vyrobene energie a spotrebovana energie, za vyrobenou dostanes za spotrebovanou zaplatis.
omlouvám se, ale asi moc nechápu tvoje odpovědi (nebo jsem už přepracovanej, je pozdě ).
Budu mít dvoje hodiny - normální a ze solárka. Přes normální mi do domu poteče elektřina za 5Kč/kWh. Ze solárka mi přes druhý poteče elektřina za 13Kč/kWh, kterou mi zapltí distributor.
Pokud vyrobim 1kWh a zároveň 1kWh spotřebuju doma, tak v případě že nebudu mít dvoje hodiny, se mi to vyruší a elektroměr bude stát. V případě, že budu mít dvoje hodiny, zaplatim já distributorovi 5Kč a on mě 13Kč, takže 8Kč vydělám. Což se doporučuje takto dělat, kvůli zisku.
Teď znovu otázka - co mi zabrání v tom, abych nakoupenou elektřinu za 5Kč poslal "jako solární" zpět přes druhý hodiny? A jestli se to tentokrát nedovim, tak půjdu spát .
popsal jsi to spravne
pro tebe bude nejdulezitejsi elmer. od solarka, a je jedno zda ji spotrebujes nebo posles ven z baraku pres normalni elmer. ten se bude tocit jen v jednom smeru a to...pri spotrebe, pokud vyrobis vice nez spotrebujes bude normalni elmer. stat pokud budes mit vetsi spotrebu nez vyrobis bude se normal elmer. tocit.
V obou pripade se elmer. od solarka bude tocit.
muzes to mit take zapojene, tak ze elmer. od solarka bude pred normalnim elmerem tj. na strane distributora pak vyrobis za 13,- a koupis za 8,-
a zde ti muze byt jedno a je to jedno od kud proud tece
doplněno 03.08.11 21:36:jinak receno, normal elmer. ti bude naskakovat jen pokud potece proud smerem do objektu, jinak bude stat
solarni elmer. bude naskakovat pri vyrobe solarek.
jsou take elmery ktere meri vyrobenou a i spotrebovanou energii zde je to pak jednodussi.
nevim jak to budes mit, ale snad mas nejaky navrh na elektroinstalaci?! nebo se zatim jen informujes?
ano... taky mám ten pocit . Jde mi o to postavit měnič na 36V zapojenej do normální elektřiny a ten připojit do invertoru místo solárních panelů.
Nevím jak je to u solárních elektráren ale u kogenerací mě platily pouze to co šlo do sítě tzn vyroba mínus spotřeba. Něo jiního by bylo kdyby jsi tu elektriku tahal od souseda.
doplněno 04.08.11 08:00:A bylo to myšleno na jedno IČO měl jsem několik trafostanic a jenom u jedný byla kogenerace.
doplněno 04.08.11 08:04:A dnešní elekroměry jsou zatraceně chytrý že v sobě mají graf spotřeby, pokud by jsi tahal elektřinu od souseda např v noci tak ti to dokažou a jasnej podvod a jdeš bručet.
Ale ano, tazatele jsem pochopil. Jenže si myslím, že má smůlu. Buď může odebírat ze sítě levnou, nebo do sítě dodávat drahou. Oboje zároveň nelze. Pokud by teda neměl velkokapacitní akumulátory, které by levnou dobíjel a následně prodával jako drahou. Myslím, že by to ale bylo tak náročné (značné ztráty, cena a údržba akumulátorů), že by se to nevyplatilo.
to by asi nefungovalo brát ze zásuvky elekrtiku a zase jim ji pouštět spátky, si myslím že toho proudu musí být vždcky trochu více to jako když bych chtěl vodárnám dodávát vodu taky bych musel mít větší tlak v trubkách než mají oni,když to není pravda tak prosím nekamenovat je to jen má úvaha
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.