Nejste přihlášen/a.
JE MOJÍ POVINNOSTÍ POMOCI NATŘÍT SOUSEDOVI JEHO VLASTNÍ PLOT? DĚKUJI ZA RADY
Děkuji za odpověď, já si to myslím taky, jen mne rozhodila sousedčina rozhodnost a slova o sousedské výpomoci a pod.Zdravím
Přesně tak, je to jeho plot. Až nemovitost bude třeba prodávat, prodá ji i se svým plotem. Ale je to typické: soused, kterému plot nepatří se většinou "cítí provinile", tak pomáhá - buď prací nebo se i spolupodílí finančně. Pakliže jsou dobré sousedské vztahy, proč ne... ale nutit do toho někoho?
Snad bych ještě doplnila jednu informaci, že samozřejmě mu pomáhat a ani se finančně podílet nemusíte. To záleží jenom na vaší dobré vůli. Já osobně bych mu pomohla v tom případě, kdy třeba máte pejska a nebo slepice a prakticky soused vám tímto vyřešil i váš problém. Protože kdyby soused plot nepotřeboval a odstranil ho a vy jste v situaci výše uvedené, tak byste museli plot zřídit. Ale jinak mu musíte pouze dovolit natřít plot i z vaší strany, pokud je přímo na hranici vašich pozemků - to je jediné co musíte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.