Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedův plot - musím mu pomoci s natíráním?

Od: baruse* odpovědí: 6 změna:

JE MOJÍ POVINNOSTÍ POMOCI NATŘÍT SOUSEDOVI JEHO VLASTNÍ PLOT? DĚKUJI ZA RADY

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud si svou otázku ještě jednou přečtete,tak si i odpovíte.Ne,nemusíte.Proč taky?

baruse*
hodnocení

Děkuji za odpověď, já si to myslím taky, jen mne rozhodila sousedčina rozhodnost a slova o sousedské výpomoci a pod.Zdravím

sousedská výpomoc a povinnost je něco naprosto jiného. v rámci sousedské výpomoci bych se k něčemu podobnému klidně i uvolil. jenže:

mám důvod sousedovi pomáhat? = pomohl (pomůže) někdy on mně?

umím natírat plot? co když se mi nátěr nepovede a soused mě bude žalovat o náhradu škody?

cepagis*
hodnocení

2x

Přesně tak, je to jeho plot. Až nemovitost bude třeba prodávat, prodá ji i se svým plotem. Ale je to typické: soused, kterému plot nepatří se většinou "cítí provinile", tak pomáhá - buď prací nebo se i spolupodílí finančně. Pakliže jsou dobré sousedské vztahy, proč ne... ale nutit do toho někoho?

lidka*
hodnocení

0x

Snad bych ještě doplnila jednu informaci, že samozřejmě mu pomáhat a ani se finančně podílet nemusíte. To záleží jenom na vaší dobré vůli. Já osobně bych mu pomohla v tom případě, kdy třeba máte pejska a nebo slepice a prakticky soused vám tímto vyřešil i váš problém. Protože kdyby soused plot nepotřeboval a odstranil ho a vy jste v situaci výše uvedené, tak byste museli plot zřídit. Ale jinak mu musíte pouze dovolit natřít plot i z vaší strany, pokud je přímo na hranici vašich pozemků - to je jediné co musíte! *placni*

myse*

druhá strana věci - ani on NEMUSÍ ten plot natírat. A taky může natřít jen ze své strany a vy budete koukat na tu hnusnou oprýskanou...

Občas si vypomoci není na škodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]