Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná voda ve studni

Od: macinek7* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den ,mela bych také dotaz ,mám vrtanou studnu cca 40 m ,kterou tedy používáme jen jako vodu užitkou tedy i na koupání a higienu,rozbory z vodáren nebyly žádný zázrak .Bylo mi kdysi řečeno jak to bude i pitná voda ,ale s tím se bez nejakého předraženého fitru mohu rozloučit.Navíc voda když se pustí teplá tak šílene zapáchá ,ale studená ne,,vadí ,že se v tom koupeme?Každý týden tam lejem savo ale co si budem povídat ,trochu se mi zmenila barva vlasu:))Co s tím hlavne,že mám nový krásný barák ,ale k tomu smradlavou vodu:((((((((((

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Neřekla jste nám jednu podstatnou věc..

Co konkrétně v rozboru nevyhovuje parametrům ptiné vody?

Železo, mangan, coliformní bakterie?

Pokud teplá voda páchne a studená ne, pak to může být sirovodík...V teplé vodě je proto, že často voda v boileru reaguje s anodou, pak můžete zkusit (za cenu zkrácení životnosti boileru) anodu vyndat...a zápach možná přestane.

Pak samozřejmě pokud toto nepomůže je potřeba nějaké technické zařízení, které vodu upraví...tomu se prostě nevyhnete, žádný "zázrak zadarmo" neexistuje.

doplněno 03.12.12 14:41:

P.S. pokud by to odstranění anody pomohlo, pak se dá sehnat i anoda s cizím zdrojem proudu (napájená) a ta daný jev nezpůsobuje...a ohřívač bude mít životnost zase prodlouženou..

frantisek*
hodnocení

0x

Já bych vsadil na veřejný vodovod.

macinek7*
hodnocení

Vážne? Stojí 300 tisíc abych se na nej mohla od konce obce napojit...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jsou ve vodě bakterie,tak zápach bude vždy.Filtr s náplní aktivního uhlí pachy a zbarvení odstraní a přijde 1700 Kč.

To se určitě vyplatí.

freshwater.cz/...

JABRAKA

macinek7*
hodnocení

Filtry mi tady nabizejí, ale zanehorázné peníze jako treba 50 až 100 tisíc , mela jsem u spoustu firem a ty se predhánely :) Nakonec mi alespon jedn známý udleal ten klasický filtr ke kohoutku do kuchyne asi za 10 tisíc a firmy mi ho nabízely za 40 ,,do te studny bych se tedy prohla...

rv*
hodnocení

0x

Mohu vám doporučit řešení, které jsme před rokem zvolili my.

poradte.cz/...

Občas kontroluji papírky dusičnany a zatím systém funguje bezúdržbově a bez problému. Je to teda jen na vodu, kterou používáme na pití.

erik*
hodnocení

0x

udělat novou studnu někde kde je hodně pramenu

macinek7*
hodnocení

vy mi na to dáte?:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]