Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,mela bych také dotaz ,mám vrtanou studnu cca 40 m ,kterou tedy používáme jen jako vodu užitkou tedy i na koupání a higienu,rozbory z vodáren nebyly žádný zázrak .Bylo mi kdysi řečeno jak to bude i pitná voda ,ale s tím se bez nejakého předraženého fitru mohu rozloučit.Navíc voda když se pustí teplá tak šílene zapáchá ,ale studená ne,,vadí ,že se v tom koupeme?Každý týden tam lejem savo ale co si budem povídat ,trochu se mi zmenila barva vlasu)Co s tím hlavne,že mám nový krásný barák ,ale k tomu smradlavou vodu
(((((((((
Neřekla jste nám jednu podstatnou věc..
Co konkrétně v rozboru nevyhovuje parametrům ptiné vody?
Železo, mangan, coliformní bakterie?
Pokud teplá voda páchne a studená ne, pak to může být sirovodík...V teplé vodě je proto, že často voda v boileru reaguje s anodou, pak můžete zkusit (za cenu zkrácení životnosti boileru) anodu vyndat...a zápach možná přestane.
Pak samozřejmě pokud toto nepomůže je potřeba nějaké technické zařízení, které vodu upraví...tomu se prostě nevyhnete, žádný "zázrak zadarmo" neexistuje.
doplněno 03.12.12 14:41:P.S. pokud by to odstranění anody pomohlo, pak se dá sehnat i anoda s cizím zdrojem proudu (napájená) a ta daný jev nezpůsobuje...a ohřívač bude mít životnost zase prodlouženou..
Pokud jsou ve vodě bakterie,tak zápach bude vždy.Filtr s náplní aktivního uhlí pachy a zbarvení odstraní a přijde 1700 Kč.
To se určitě vyplatí.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.