Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha z OSB desek a houpání

Od: irenar odpovědí: 11 změna:

Prosím o radu. Provádíme s manželem rekonstrukci domu.Na doporučení statika projektant navrhl suchou metodu na skladbu podlahy v patře. Do nových H profilů se nasunuly staré trámy, které vytvořily takový rošt asi 60 cm od sebe, na ně se připevnily prkna z původního záklopu,na to hobra 30mm a 2 vrstvy OSB desek 15mm křížem a prošroubované. Podlaha se ale houpe, dlažba nalepená na deskách odpadává. Co s tím? Nemůže být houpání způsobeno hobrou volně položenou na prknech?Pomohlo by desky prošroubovat až do prken,případně do trámů? H profily jsou velmi pevné a trámy do nich vložené se neprohýbají. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Pokud prkna nejsou přišroubována k trámům, tak přišroubujte OSB až do támů.

doplněno 01.08.11 15:48:

Jestli je to možné tak to přišroubujte až do trámů.

irenar
hodnocení

Prkna jsou přišroubovaná na trámy,které leží v H profilech.Na nich je volně položená hobra a na ní volněpoložené 2 vrstvy OSB desek vzájemně prošroubované.

irenar
hodnocení

To půjde. Snad to pomůže.Děkuji.

irenar
hodnocení

Budu ráda i když se se mnou podělíte o vaše zkušenosti,čím lepit dlažbu na OSB desky,kromě flexibilního lepidla,které se moc neosvědčilo. Našla jsem v diskuzích různé způsoby-akryl,lepidla na bázi PUR,Chemoprén.Co si vybrat? Děkuji

hansschuman*
Dobrý den.
Doporučuji jako vrchní desku použít cemento-třískové desky Cetris odkaz zde cetris.cz/... , které jsou nosné, voděodolné, nehořlavé a dá se na ně přímo lepit i dlažba běžnými lepidly na dlažbu.
Hans S.

olaf71*
hodnocení

0x

když to prošroubujete, tak se to stáhne a bude to pevné,ale bude se víc přenášet hluk do konstrukce. u těchto suchých podlah jsem se dlažby na podlahu bál a raději použil lehčený beton z Liaporu

irenar
hodnocení

Škoda, že nám projektant nenavrhl řešení s lehčeným betonem.Člověk se pořád učí.

hansschuman*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Nechápu proč máte naprojektovaná stará prkna a něm Hobru.

Samotná prkna Vám dělají problémy a ve spojení s Hobrou je problém na světě. Podlaha se houpe.

Doporučuji jako nosnou část na trámech našroubovat ty zmíněné 2 provázané vrstvy OSB jako pevnou nosnou desku.

Na tu instalovat Hobru (nebo jinou kročejovou izolaci) a na vrchní desku použít cemento třískové desky Cetris odkaz zde cetris.cz/... , které jsou voděodolné, nehořlavé a dá se na ně přímo lepit i dlažba.

Hans S.

doplněno 01.08.11 17:47:

Jelikož je deska Cetris sama o sobě nosná, je možné použít jako podklad Hobry jen jednu vrstvu OSB desky vhodné tloušťky.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den nikde nepisete kolik jsou silne tramy a na druhou stranu nechci strasit ale osobne 60 cm tramky od sebe je dost na suchou podlahu osobne montuju a davame max 50 na stred a osb desky 15 mm je taky dost malo montuji se od 20mm aby to za neco stalo a neco udrzelo a nehoupalo se to pri chuzi

irenar
hodnocení

Trámy jsou 100/200, dlouhé 250 cm a nasunuté v H profilech. Na tom připevněná prkna, ketrá byla použita místo další vrstvy OSB 12mm Na začátku to vypadalo pevně,ale když se na to dala ta hobra a 2x OSB desky, nezpevnilo se to víc,ale začalo houpat.

skokycz*
hodnocení

0x

Vím o tomhle sice úplný kulo, ale protože jsem zámečník, co dělá konstrukce, tak dle mého je problém v tom že opravdu nemáte provázané ty trámy se základem podlahy. Tam pak dochází k různým dilatacím a zvedáním podlahy dle momentálního zatížení. Tím že ty vrstvy co jste tam dali propojíte s nosnými trámky, dojde k tzv. zavětrování (u konstrukcí se dávají diagonální vzpěry) a podlaha se zpevní. Teprve na tuto zpevněnou vrstvu bych osobně doporučil dávat nějakou kročejovou izolaci a buď dlažbu (to se mi ale moc nezdá), nebo bych se klonil k linu (ale to není ono) nebo... a to je můj favorit...dát plovoucí podlahu, ta se mi zdá lepší volbou než dlažba, ta je moc studená, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha
Otázky na téma podlaha z osb desek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]