Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych si nechat poradit.
Potřeboval bych vědět, co to je administrativni poplatek v pronájmu, to se plati každy měsíc? našel jsem si pronájem bytu 1+1 a je tam: 3000,-Kč nájem + služby 600,-Kč/měs, administ. poplatek 1000,- + kauce 3600,-Kč
POTŘEBUJU VĚDĚT CO TO JE TEN ADMINISTRATIVNI POPLATEK A JESTLI SE PLATÍ MĚSÍČNĚ NEBO JEN JEDNOU. DÁLE A TY SLUŽBY 600,- ZAHRNUJOU CO?
Chápu to správně, že zaplatím na místě 3000 nájem + 600,- služby, ten admi.popl 1000 a kauci 3600,- a pak měsíčně 3600,- + zalohy vodu, energii atd...? Děkuji za pomoc!
Pravděpodobně to chápete dobře. Nájem 3600 za 1+1, no možná, ale služby jen 600? Ledaže by v té ceně nebyly poplatky za energie. Těch 1000kč je asi poplatek realitce. Ale zase ta jednoměsíční kauce se mi zdá nízká. No nevím. Třeba jsou u Vás nízké ceny nemovitostí. Ale. Nevím kde to je. Mě se zdá vše dost pod cenou, a proto se mi to zdá podezřelé.
Pavle, musíte se opravdu zeptat pronajímatele.
Já dávám do smlouvy asi toto
nájem je 1000Kč za metr čtvrečný a rok , a za služby měsíčně 35 Kč za metr . Dále je text: služby jsou uklid společných prostor, vodné, stočné, ostraha objektu, popelnice, elektrika a topení, parkování u objektu.
Příklad, místnost 20m2. 20x1000/12 + 20x35 měsíční nájem je 1666+700Kč..
Kauce je ve výši měsíčního nájmu to je 2366Kč.
U Vás, alespoň se domnívám, je nájem 3000, služby něco podobného jako u mne, poplatek 1000Kč, nechápu za co, a kauce je jasná..
Milan
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.