Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem bytu poplatky

Od: paveljo odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěl bych si nechat poradit.

Potřeboval bych vědět, co to je administrativni poplatek v pronájmu, to se plati každy měsíc? našel jsem si pronájem bytu 1+1 a je tam: 3000,-Kč nájem + služby 600,-Kč/měs, administ. poplatek 1000,- + kauce 3600,-Kč

POTŘEBUJU VĚDĚT CO TO JE TEN ADMINISTRATIVNI POPLATEK A JESTLI SE PLATÍ MĚSÍČNĚ NEBO JEN JEDNOU. DÁLE A TY SLUŽBY 600,- ZAHRNUJOU CO?

Chápu to správně, že zaplatím na místě 3000 nájem + 600,- služby, ten admi.popl 1000 a kauci 3600,- a pak měsíčně 3600,- + zalohy vodu, energii atd...? Děkuji za pomoc!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

To ví pronajímatel, proč se ho bojíte zeptat?

zabu
hodnocení

0x

Pravděpodobně to chápete dobře. Nájem 3600 za 1+1, no možná, ale služby jen 600? Ledaže by v té ceně nebyly poplatky za energie. Těch 1000kč je asi poplatek realitce. Ale zase ta jednoměsíční kauce se mi zdá nízká. No nevím. Třeba jsou u Vás nízké ceny nemovitostí. Ale. Nevím kde to je. Mě se zdá vše dost pod cenou, a proto se mi to zdá podezřelé.

paveljo
hodnocení

Nechtěl jsem volat, aby si o mě neřekl, že jsem nějaky blbec *smich*, tak se ptám Vás. Jinak pronájem je v Ostravě, je to stará budova cca 50 bytu. Hledám něco levného jen na přespani, budu jinak furt v práci. Jinak díky za odpověď

buss

Ta kauce sedí na 1 měsíc, běžně chtějí na 3.

kt8d5*
hodnocení

0x

Domnívám se, že ten administrativní poplatek je jako náhrada nákladů, co měl majitel s uzavřením smlouvy s Vámi - jeho čas, pomoc právníka atd. Takže se platí pouze jednou. To je něco jako poplatek bance za poskytnutí úvěru.

hodnocení

0x

Pavle, musíte se opravdu zeptat pronajímatele.

Já dávám do smlouvy asi toto

nájem je 1000Kč za metr čtvrečný a rok , a za služby měsíčně 35 Kč za metr . Dále je text: služby jsou uklid společných prostor, vodné, stočné, ostraha objektu, popelnice, elektrika a topení, parkování u objektu.

Příklad, místnost 20m2. 20x1000/12 + 20x35 měsíční nájem je 1666+700Kč..

Kauce je ve výši měsíčního nájmu to je 2366Kč.

U Vás, alespoň se domnívám, je nájem 3000, služby něco podobného jako u mne, poplatek 1000Kč, nechápu za co, a kauce je jasná..

Milan

paveljo
hodnocení

Děkuji za odpověď, zítra budu pronajímatele kontaktovat :) Přeji hezkou noc! :)

nosy*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]